Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΟ εξερχόμενος τουρισμός της Ασίας αλλάζει και επηρεάζει τις παγκόσμιες τάσεις

Ο εξερχόμενος τουρισμός της Ασίας αλλάζει και επηρεάζει τις παγκόσμιες τάσεις

ΑΠΟΣΤΟΛΗ – ΠΑΤΑΓΙΑ – ΣΥΝΕΔΡΙΟ PATA: Οι έντονες οικονομικές και κοινωνικές αλλαγές που έχουν ήδη ξεκινήσει να συμβαίνουν στην Ασία, και θα ενταθούν τις ερχόμενες δεκαετίες, ‘υπόσχονται’ την ανάπτυξη μιας νέας μεσαίας αστικής τάξης με αρκετά υψηλά εισοδήματα…

ΑΠΟΣΤΟΛΗ – ΠΑΤΑΓΙΑ – ΣΥΝΕΔΡΙΟ PATA: Οι έντονες οικονομικές και κοινωνικές αλλαγές που έχουν ήδη ξεκινήσει να συμβαίνουν στην Ασία, και θα ενταθούν τις ερχόμενες δεκαετίες, ‘υπόσχονται’ την ανάπτυξη μιας νέας<...> μεσαίας αστικής τάξης με αρκετά υψηλά εισοδήματα, η οποία θα ταξιδεύει όλο και περισσότερο.

Όπως τόνισε στην κεντρική ενακτήρια ομιλία του 55ου Ετησίου Συνεδρίου της PATA, Pacific Asia Travel Association, με θέμα Changing Lifestyles – New Opportunities ο κ. Ho Kwon Ping (KP), πρόεδρος του Banyan Tree Group, “στην Κίνα και την Ινδία, τις μεγαλύτερες χώρες της περιοχής, οι άνθρωποι μετακομίζουν από την ύπαιθρο προς τις πόλεις δημιουργώντας μια καινούργια μεσαία αστική τάξη η οποία αυτή τη στιγμή φθάνει τα 50 εκατ. ανθρώπους. Οι άνθρωποι αυτοί είναι πιο μορφωμένοι και έχουν την τάση να ταξιδεύουν όχι μόνο μέσα την χώρα και την ευρύτερη περιοχή, αλλά και σε μεγάλα διηπειρωτικά ταξίδια. Τα επόμενα χρόνια αναμένεται η μετακίνηση αυτή μόνο μέσα στην Κίνα να πλησιάσει σε αριθμό τους κατοίκους της σημερινής Δυτικής Ευρώπης”.

Σε δημογραφικό επίπεδο οι νέες αυτές κοινωνίες που διαμορφώνονται σε συνδυασμό με τους baby boomers, οι οποίοι ξεκινούν να συνταξιοδοτούνται και να εντείνουν τα ταξίδια τους, θα επιφέρουν αλλαγές μακροχρόνια αλλά και βραχυχρόνια στον τουριστικό κλάδο. Οι baby boomers είναι οι αυτοδημιούργητοι που τώρα πια βρίσκονται σε ηλικία περίπου 60 χρόνων, διαθέτουν αρκετά χρήματα για κατανάλωση, είναι αρκετά καλά στην υγεία τους, δεν θεωρούν τους εαυτούς τους γηραιούς, και αναμένεται να ζήσουν πολύ περισσότερο από τους γονείς τους. Αυτοί οι baby boomers είναι εκείνοι που έχουν αναπτύξει ιδιαίτερα το ‘φαινόμενο’ της αγοράς μιας δεύτερης κατοικίας σε παραθαλάσσιες και εύκρατες περιοχές.

Αυτή η τάση σε συνδυασμό με τις σύγχρονες κοινωνικοοικονομικές τάσεις όπως η παγκοσμιοποίηση του τουρισμού, η ανάπτυξη των baby boomers, η αναζήτηση ιδιαιτέρων ταξιδιωτικών εμπειριών, η απελευθέρωση και ανάπτυξη της αεροπορικής βιομηχανίας και βέβαια οι τεχνολογικές εξελίξεις θα επιρρεάσουν τον τουρισμό και θα δημιουργήσουν νέες ευκαιρίες, όχι μόνο στην περιοχή της Ασίας αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο. Ο τουριστικός χάρτης σε παγκόσμιο επίπεδο θα αλλάξει, ενώ πρωταγωνιστικό ρόλο θα παίζουν οι 4 χώρες BRIC, Brazil, Russia, India China, οι οποίες και συγκεντρώνουν το μισό πληθυσμό της γης. Σημαντική παρατήρηση είναι ότι η Κίνα αναμένεται το 2020 να είναι η μεγαλύτερη χώρα εισερχόμενου τουρισμού.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024