Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικές ΤάσειςΔιεθνείς ΤάσειςΗ PATA προβλέπει ισχυρή αύξηση στις διεθνείς αφίξεις στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού για το 2024
Μελέτες

Η PATA προβλέπει ισχυρή αύξηση στις διεθνείς αφίξεις στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού για το 2024

Η PATA προβλέπει ισχυρή αύξηση διεθνών αφίξεων στην Ασία-Ειρηνικό έως το 2026, με διάφορα σενάρια ανάκαμψης και στρατηγικές για αντιμετώπιση αβεβαιοτήτων.

Η PATA, Pacific Asia Travel Association, δημοσίευσε την Εκτελεστική Συνοπτική Έκθεση για τις πιο πρόσφατες προβλέψεις της για τις διεθνείς αφίξεις επισκεπτών προς και σε όλη την Ασία και τον Ειρηνικό, η οποία δείχνει ισχυρή ετήσια αύξηση για το 2024 με τη δυναμική ανάπτυξης να συνεχίζεται έως και το 2026.

Αναμένεται ότι τα προ-COVID επίπεδα των επισκεπτών θα ξεπεραστούν το 2024 με το ήπιο σενάριο και το 2025 με ένα ενδιάμεσο σενάριο. Ωστόσο, ένα άλλο σενάριο παραμένει πιθανό που προβλέπει ότι οι αριθμοί αφίξεων θα παραμείνουν περίπου 13 ποσοστιαίες μονάδες κάτω από το σημείο αναφοράς του 2019 έως το τέλος του 2026. Ωστόσο, η ανάπτυξη που παρατηρείται σε όλη την περιοχή της Ασίας-Ειρηνικού επικυρώνει το τεράστιο έργο των προορισμών για την προσέλκυση διεθνών ταξιδιωτών και στο γεγονός ότι ο τουρισμός παραμένει ζωτικής σημασίας για την εθνική οικονομική ανάκαμψη.

«Οι τελευταίες προβλέψεις της PATA ρίχνουν φως στην ταχεία ανάκαμψη των διεθνών αφίξεων στην περιοχή της Ασίας-Ειρηνικού, δείχνοντας σημάδια ισχυρής αύξησης επισκεπτών κάθε χρόνο μεταξύ 2024 και 2026 υπό ήπια και μεσαία σενάρια». δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της PATA Noor Ahmad Hamid.

«Δεν μπορούμε, ωστόσο, να περιμένουμε ομοιομορφία στην ανάπτυξη σε όλους τους προορισμούς της Ασίας-Ειρηνικού, καθώς πολλοί προορισμοί θα αυξήσουν τον αριθμό εισερχομένων τους με τον δικό τους ρυθμό και στον δικό τους χρόνο. Επιπλέον, πρέπει να το αναγνωρίσουμε ως την εποχή των γρήγορων και συνεχών αλλαγών. Όλοι μας πρέπει να παραμείνουμε σε επαγρύπνηση για ξαφνικές αλλαγές στον κλάδο και να είμαστε προετοιμασμένοι με βιώσιμες στρατηγικές και κατάλληλους μηχανισμούς αντιμετώπισης μελλοντικών αβεβαιοτήτων».

Σε απόλυτες τιμές, ο αριθμός των διεθνών επισκεπτών που προβλέπεται για το 2024 κυμαίνεται από 750 εκατομμύρια για το πιο αισιόδοξο σενάριο, έως 619 εκατομμύρια για το μεσαίο σενάριο και 477 εκατομμύρια για το πιο απαισιόδοξο σενάριο.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024