Τελευταία νέα
ΑρχικήΠροορισμοίΕπιτυχημένες B2B συναντήσεις της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στη Στοκχόλμη
Συναντήσεις

Επιτυχημένες B2B συναντήσεις της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στη Στοκχόλμη

Στη Στοκχόλμη, το Greek Tourism Workshop επικεντρώθηκε στην προώθηση της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, με B2B συναντήσεις και παρουσιάσεις προβάλλοντας τα πλεονεκτήματά της ως προορισμό.

Στο πλαίσιο της διεξαγωγής σημαντικών δράσεων τουριστικής προβολής της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης σε χώρες του εξωτερικού, διοργανώθηκε στις 6 Φεβρουαρίου, στο εστιατόριο KASTRO, στη Στοκχόλμη της Σουηδίας, το Greek Tourism Workshop με τιμώμενη Περιφέρεια την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Η εκδήλωση διοργανώθηκε από την Tourism Media Events (TME) με τη στήριξη του Υπουργείου Τουρισμού και του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Κατά τη διάρκεια αυτής της αξιόλογης πρωτοβουλίας με βασικό σκοπό την προώθηση της Περιφέρειας ως κορυφαίο προορισμό 4 εποχών, διεξήχθη μία σειρά από νευραλγικές b2b συναντήσεις με εκπροσώπους του τουριστικού κλάδου, των μεγαλύτερων εγχώριων ταξιδιωτικών γραφείων αλλά και των Media της Σουηδικής πρωτεύουσας, που γνώρισαν τα ξεχωριστά χαρακτηριστικά της ΠΑΜΘ, στο πλαίσιο της τουριστικής καμπάνιας της με κεντρικό μήνυμα «Αγκαλιά Γεμάτη Ελλάδα».

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, οι κύριοι Γιώργος Παναγόπουλος, Γιώργος Σγούρος και η κα Πάττυ Κωνσταντινίδου εκπροσώπησαν επιτυχώς την Περιφέρεια, παρουσιάζοντας όχι μόνο τα βασικά θέλγητρα της, αλλά και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που καθιστούν τον προορισμό αυτό ξεχωριστό.

Τον χαιρετισμό στην εκδήλωση πραγματοποίησε ο κος κ. Παύλος Ολζιέρσκυ Εμπορικός Ακόλουθος, της πρεσβείας της Ελλάδας στην Σουηδία. Η επίσημη παρουσίαση της Περιφέρειας διεξήχθη από την κα Πάττυ Κωνσταντινίδου, ενώ κατά τη διάρκεια των Β2Β συναντήσεων επισημάνθηκε, μεταξύ άλλων, πως οι Σουηδοί είναι ένας από τους πλέον εξωστρεφείς και ταξιδεμένους λαούς καθώς και το ότι η Ελλάδα κατατάσσεται σταθερά μεταξύ των δέκα κορυφαίων προορισμών για διακοπές στην Ευρώπη την τελευταία δεκαετία. Ειδικότερα, όπως αναφέρθηκε, σύμφωνα με την GlobaData, οι δημοφιλέστεροι προορισμοί για το 2022 ήταν η Ισπανία, η Δανία, η Γερμανία, η Γαλλία και η Ελλάδα. Επίσης, στο πλαίσιο των συνομιλιών και σύμφωνα με την ανάλυση των μοτίβων ταξιδιωτικής συμπεριφοράς που δημοσιεύτηκε από το Visit Sweden τον Ιανουάριο του 2023, υπογραμμίστηκε πως επιβεβαιώνεται το αυξημένο ενδιαφέρον των Σουηδών για τα ταξίδια.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία της κ κ. Βασιλική Τσουπλάκη, μέλος του Σουηδικού Κοινοβουλίου.
Μετά την ολοκλήρωση των Β2Β συνομιλιών οι συμμετέχοντες του Greek Tourism Workshop είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν μία μοναδική wine tasting εμπειρία με εκλεκτά Ελληνικά κρασιά της ευρύτερης περιοχής.
Οι εν λόγω b2b συναντήσεις αποτελούν μέρος ενός κεντρικού στρατηγικού πλάνου για την τουριστική προβολή της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, η οποία βασίζεται στην καμπάνια με κεντρικό μήνυμα «Αγκαλιά Γεμάτη Ελλάδα». Βασικός στόχος είναι η ανάδειξη μίας θετικής και ανανεωμένης εικόνας της Περιφέρειας προκειμένου να αναδειχθούν τα πλεονεκτήματα της περιοχής και να ενταχθεί στους καταλόγους των επαγγελματιών διαφόρων κατηγοριών τουρισμού, αλλά και των μεμονωμένων ταξιδιωτών.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024