Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΔιαφήμιση & ΠροβολήH Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης “αγκάλιασε” θερμά τη Βουδαπέστη
Προώθηση προορισμού

H Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης “αγκάλιασε” θερμά τη Βουδαπέστη

  • BOUDAPEST

Η Ελλάδα καταγράφεται πλέον ως ο δεύτερος δημοφιλέστερος τουριστικός προορισμός για τους Ούγγρους, μετά την Κροατία (20%).

Μια σημαντική δράση τουριστικής προβολής της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης διοργανώθηκε την Τρίτη, 9 Ιανουαρίου, στο εστιατόριο Mythos the Greek, στη Βουδαπέστη της Ουγγαρίας, με στόχο την παρουσίαση της περιφέρειας ως έναν κορυφαίο προορισμό 4 εποχών.

Διάσημοι Ούγγροι bloggers και influencers, διακεκριμένοι δημοσιογράφοι, αντιπρόσωποι κορυφαίων ταξιδιωτικών γραφείων και τουριστικών φορέων, καθώς και εκπρόσωποι της Ελληνικής Πρεσβείας στη Βουδαπέστη, έζησαν μια μοναδική εμπειρία περιήγησης στην περιοχή, προκειμένου να γνωρίσουν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της, στα πλαίσια της τουριστικής καμπάνιας της ΠΑΜΘ με κεντρικό μήνυμα “Αγκαλιά Γεμάτη Ελλάδα“.

Στην εκδήλωση παρεβρέθη επίσης ο σύμβουλος Οικονομικών & Εμπορικών Υποθέσεων της Πρεσβείας της Ελλάδος, κ. Δούκας Μαρινόπουλος. Επιπλέον, παραβρέθηκαν μέλη της τουριστικής προβολής της ΠΑΜΘ, μεταξύ των οποίων ο κ. Γεώργιος Παναγόπουλος και ο κ. Γεώργιος Σγούρος. Τον χαιρετισμό της περιφέρειας πραγματοποίησε ο κ. Παναγόπουλος, ενώ η επίσημη παρουσίαση της περιφέρειας διεξήχθη από την κα Πάττυ Κωνσταντινίδου, μέλος της ομάδας τουριστικής προβολής της ΠΑΜΘ. Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, υπογράμμισε μεταξύ άλλων τους κυριότερους φυσικούς, ιστορικούς και πολιτιστικούς θησαυρούς της περιοχής, καθώς και τα στοιχεία που καθιστούν τον συγκεκριμένο προορισμό απολύτως αυθεντικό και ξεχωριστό.

Κατά τη διάρκεια της μοναδικής αυτής “περιπλάνησης”, έγινε αναφορά στις αξιόλογες τουριστικές υποδομές της ΠΑΜΘ, αλλά και στις επιλογές που έχει ο επισκέπτης όσον αφορά τις ειδικές – εναλλακτικές μορφές τουρισμού που έχουν αναπτυχθεί στην περιοχή, όπως ο παραθαλάσσιος, θρησκευτικός, αλλά και αρχαιολογικός τουρισμός. Επιπλέον, επισημάνθηκε πως ο αριθμός των Ούγγρων επισκεπτών που δέχεται ετησίως η Ελλάδα παρουσιάζει αυξητική τάση, καθώς σύμφωνα με στοιχεία της Κεντρικής Στατιστικής Υπηρεσίας της Ουγγαρίας, από 115.000 άτομα το 2014, ο αριθμός των Ούγγρων τουριστών στη χώρα ξεπέρασε τις 369.000 το 2019, φτάνοντας στα ίδια επίπεδα και το 2023.

Η εν λόγω δράση προβολής της ΠΑΜΘ στη Βουδαπέστη αποτελεί μέρος ενός ευρύτερου τουριστικού στρατηγικού σχεδιασμού που έχει ως βάση την καμπάνια “Αγκαλιά γεμάτη Ελλάδα”. Βασικός στόχος είναι η ανάδειξη μιας ιδιαίτερα θελκτικής εικόνας της ΠΑΜΘ στην ουγγρική αγορά, προκείμενου να ενταχθεί η περιφέρεια στις πρώτες επιλογές των επαγγελματιών τουρισμού, αλλά και των μεμονωμένων ταξιδιωτών.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Φοιτητής στο τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024