Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΔιευθύνων σύμβουλος Boeing για την πτήση της Alaska Airlines: “Συγνώμη, λάθος”
Αερομεταφορές

Διευθύνων σύμβουλος Boeing για την πτήση της Alaska Airlines: “Συγνώμη, λάθος”

Dave Calhoun
διευθύνων σύμβουλος της Boeing, David Calhoun.

Περίπου 171 αεροπλάνα Boeing 737 Max 9 παραμένουν καθηλωμένα διεθνώς.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Boeing, David Calhoun, αναγνώρισε το “λάθος” της εταιρείας μετά το περιστατικό της Alaska Airlines σε μια σύσκεψη ασφαλείας με όλο το προσωπικό την Τρίτη 9 Ιανουαρίου. “Θα συνεργαστούμε με το NTSB που ερευνά το ατύχημα για να μάθουμε ποια είναι η αιτία”, είπε στη σύσκεψη.

Πηγή από την εταιρεία είπε στο CNN ότι η Boeing πιστεύει ότι “το εν λόγω λάθος” εισήχθη στην αλυσίδα εφοδιασμού κατασκευής του αεροσκάφους, ωστόσο δεν είναι άμεσα σαφές εάν ο Calhoun εντόπισε κάποιο συγκεκριμένο σφάλμα κατά την παρουσίαση.

Την περασμένη Παρασκευή, 5 Ιανουαρίου, μια πτήση της Alaska Airlines που μετέφερε 177 άτομα, έκανε αναγκαστική προσγείωση λίγο μετά την απογείωση από το Πόρτλαντ του Όρεγκον, όταν τμήμα του αεροσκάφους 737 Max 9 αποκολλήθηκε και άφησε μια ανοιχτή τρύπα στο πλάι του αεροπλάνου. Είναι αξιοσημείωτο ότι κανείς δεν σκοτώθηκε ή δεν τραυματίστηκε σοβαρά στο ατύχημα της Παρασκευής, το οποίο καταγράφηκε σε βίντεο από επιβάτες.

Το Σάββατο, η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αεροπορίας (FAA) διέταξε τα περισσότερα αεροσκάφη Boeing 737 Max 9 να καθηλωθούν προσωρινά, καθώς οι ρυθμιστικές αρχές και η Boeing ερευνούν την αιτία του συμβάντος. Η εντολή καθήλωσης ισχύει για περίπου 171 αεροπλάνα σε όλο τον κόσμο.

Ο Calhoun στη συνάντηση επαίνεσε το πλήρωμα της πτήσης της Alaska Airlines για τον χειρισμό της κατάστασης.

Η εταιρεία δεσμεύθηκε να συνεργαστεί με την FAA για να διασφαλίσει ότι θα γίνουν οι κατάλληλες επιθεωρήσεις. Χθες η FAA δήλωσε ότι το σχέδιο της Boeing για την επιθεώρηση των βυσμάτων θυρών στα αεροσκάφη 737 Max 9 απαιτεί ελέγχους και τα αεροσκάφη θα παραμείνουν καθηλωμένα στο μεταξύ.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024