Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΑπαιτείται αναθεώρηση της βιωσιμότητας του τουρισμού και των δεικτών απόδοσής του σύμφωνα με τον Peter Semone, Πρόεδρο της PATA
Συνέντευξη

Απαιτείται αναθεώρηση της βιωσιμότητας του τουρισμού και των δεικτών απόδοσής του σύμφωνα με τον Peter Semone, Πρόεδρο της PATA

Ενδιαφέρουσα συνέντευξη με τον Πρόεδρο της PATA, Peter Semone, καθώς αναδεικνύει την ανάγκη για αναθεώρηση του τουρισμού και προτεραιότητα στην βιωσιμότητα στην περιοχή της Ασίας-Ειρηνικού. Μάθετε για τις προκλήσεις της υπερτουρισμού, των περιβαλλοντικών επιπτώσεων και της προστασίας της πολιτιστικής κληρονομιάς και εξερευνήστε καινοτόμες προσεγγίσεις για τη μέτρηση της επιτυχίας στον κλάδο.

Ο Peter Semone, Πρόεδρος του Pacific Asia Travel Association (PATA), έδωσε μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη κατά τη διάρκεια του PATA Destination Experience Forum and Expo που πραγματοποιήθηκε στο Kuching, την πρωτεύουσα του Sarawak, στην Μαλαισία. Με έμφαση στη βιωσιμότητα και τον υπεύθυνο τουρισμό, ο Semone υπογράμμισε την ανάγκη για αναθεώρηση των πρακτικών του κλάδου και την προσαρμογή στις μεταβολές της εποχής μας. Στη συνέντευξή του στο TravelDailyNews Asia-Pacific, ανέδειξε τις κύριες προκλήσεις και πρότεινε καινοτόμες προσεγγίσεις για τη μέτρηση της επιτυχίας στον τουριστικό τομέα.

Δείτε την πλήρη συνέντευξη του Peter Semone στο TravelDailyNews Asia-Pacific

Η Σημασία του Βιώσιμου Τουρισμού

Ο Semone ξεκίνησε αναγνωρίζοντας την εκπληκτική ανάκαμψη στους αριθμούς τουρισμού μετά την πανδημία του COVID-19, αλλά προειδοποίησε για τον κίνδυνο επαναφοράς στις προπανδημικές συνήθειες χωρίς να λαμβάνεται υπόψη η βιωσιμότητα. Εξέφρασε ανησυχίες για τον υπερτουρισμό, την περιβαλλοντική υποβάθμιση και την πολιτιστική εκμηδένιση που προκαλεί ο τουρισμός, ιδιαίτερα σε προορισμούς που έχουν γνωρίσει σημαντική αύξηση του αριθμού των επισκεπτών. Ο Semone τόνισε τη σημασία της διατήρησης της αυθεντικότητας και της διασφάλισης θετικών επιπτώσεων στις κοινότητες και το περιβάλλον.

Αναθεώρηση των Μετρήσεων του τουρισμού

Ο Πρόεδρος της PATA ανέδειξε την ανάγκη για πιο εξελιγμένες μεθόδους μέτρησης της επιτυχίας στον τουριστικό τομέα. Αμφέβαλε για την εξάρτηση από παραδοσιακούς δείκτες όπως οι αφίξεις τουριστών, οι ημερήσιες δαπάνες και η διάρκεια διαμονής, που μπορεί να μην αντικατοπτρίζουν ακριβώς το πραγματικό κόστος και τα οφέλη του τουρισμού. Ο Semone υποστήριξε την ανάγκη για ολοκληρωμένη παρακολούθηση των οικονομικών του τουρισμού που θα λαμβάνει υπόψη τόσο τα ορατά όσο και τα αόρατα κόστη, συμπεριλαμβανομένης της διαχείρισης απορριμμάτων και των περιβαλλοντικών επιπτώσεων.

Μετάβαση από τον Μάρκετινγκ Προορισμού στη Διαχείριση Προορισμού

Ο Semone τόνισε τη μετάβαση της εστίασης από το μάρκετινγκ προορισμού στη διαχείριση προορισμού. Επισήμανε τη σημασία της διαχείρισης των επιπτώσεων του τουρισμού και της αύξησης της αποτελεσματικότητάς του. Μέσω της διαχείρισης προορισμού, όπως υποστήριξε ο Semone, οι φορείς του τουρισμού μπορούν να διασφαλίσουν έναν ισορροπημένο συνδυασμό μεταξύ οικονομικής ανάπτυξης, δημιουργίας θέσεων εργασίας και διατήρησης της μοναδικής πολιτιστικής και φυσικής κληρονομιάς των προορισμών.

Προώθηση της Υπεύθυνης Συμπεριφοράς των Ταξιδιωτών

Ο Πρόεδρος της PATA τόνισε τη σημασία της υπεύθυνης συμπεριφοράς τόσο των τουριστών όσο και των φορέων του κλάδου. Συγκρίνοντας την επίσκεψη στο σπίτι κάποιου, τόνισε ότι οι ταξιδιώτες πρέπει να σέβονται τον τοπικό πολιτισμό, τα έθιμα και το περιβάλλον. Ο Semone πρότεινε να ενημερώνονται οι ταξιδιώτες για τις ευθύνες τους και τη σημασία της διατήρησης του ζωντανού μουσείου όπως χαρακτηρίζεται η περιοχή της Ασίας-Ειρηνικού.

Διαφορές μεταξύ Ασίας και Ευρώπης

Ο Semone σημείωσε ότι ενώ η ευαισθητοποίηση για τη βιωσιμότητα αυξάνεται παγκοσμίως, ενδέχεται να υπάρχουν διαφορές στον τρόπο που οι αγορές αντιδρούν στις τάσεις αυτές. Απέδωσε αυτήν την αντίφαση στην ωριμότητα της τουριστικής αγοράς στην Ευρώπη σε σύγκριση με την Ασία. Ο Semone υπογράμμισε τη σημασία της ενίσχυσης της ευαισθητοποίησης για τη βιωσιμότητα μεταξύ των ταξιδιωτών της Ασίας και τη δημιουργία ζήτησης για υπεύθυνο τουρισμό.

Ο ρόλος της PATA στην Προώθηση του Βιώσιμου Τουρισμού

Ο Semone συζήτησε τον ρόλο της PATA στην αντιμετώπιση των προκλήσεων της βιωσιμότητας. Επισήμανε τις προσπάθειες του συνδέσμου να δημιουργήσει ευαισθητοποίηση, να προάγει τον διάλογο και να μοιράζεται βέλτιστες πρακτικές μεταξύ των μελών της. Η PATA στοχεύει να γίνει ένας αξιόπιστος μεσάζοντας και αξιόπιστη πηγή πληροφοριών στον κλάδο, εργαζόμενη για ένα πιο βιώσιμο μέλλον. Ο Semone αναγνώρισε την ανάγκη για συνεχή συνεργασία, καινοτομία και διαφάνεια μεταξύ κυβερνήσεων, επιχειρηματικών φορέων και κοινοτήτων για την επίτευξη των βιώσιμων τουριστικών στόχων.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024