Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΔιαφήμιση & ΠροβολήΑισιοδοξία ΣΕΤΕ και HATTA για τα μέτρα ενίσχυσης του ελληνικού τουρισμού

Αισιοδοξία ΣΕΤΕ και HATTA για τα μέτρα ενίσχυσης του ελληνικού τουρισμού

“Τα μέτρα στήριξης για τον τουριστικό τομέα που ανακοινώθηκαν από τον Πρωθυπουργό αναμένεται να βοηθήσουν τόσο στην αντιμετώπιση της παρούσας κρίσης, όσο και να ενισχύσουν στο άμεσο μέλλον την ανταγωνιστικότητα…

“Τα μέτρα στήριξης για τον τουριστικό τομέα που ανακοινώθηκαν από τον πρωθυπουργό αναμένεται να βοηθήσουν τόσο στην αντιμετώπιση<...> της παρούσας κρίσης, όσο και να ενισχύσουν στο άμεσο μέλλον την ανταγωνιστικότητα του ελληνικού τουρισμού. Με τα ανακοινωθέντα μέτρα, ικανοποιούνται αφενός μεν ορισμένα από τα διαχρονικά αιτήματα του τουριστικού τομέα, αφετέρου δε τίθενται οι βάσεις για ορθολογική ανάπτυξη στο άμεσο μέλλον”. Αυτά αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΕΤΕ, σχετικά μετα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής για την τόνωση του τουρισμού.

“Τα μέτρα στήριξης και ενίσχυσης της τουριστικής οικονομίας αναμένεται να λειτουργήσουν ευεργετικά για το σύνολο της οικονομίας, δεδομένων των πολλαπλασιαστικών επιδράσεων του τουρισμού. Ο κύριος και πρωταρχικός στόχος είναι η διατήρηση των θέσεων εργασίας. Ο στόχος αυτός καθίσταται επιτεύξιμος από τη στιγμή που διευκολύνεται η ρευστότητα και μειώνεται το κόστος λειτουργίας των τουριστικών επιχειρήσεων. Παράλληλα, ενισχύεται η προσπάθεια διατήρησης του επιπέδου της ζήτησης στα περυσινά επίπεδα, ενώ δρομολογούνται και επιταχύνονται λύσεις σε μία σειρά δυσλειτουργιών επί επενδυτικών και φορολογικών θεμάτων.

Η ιδιαίτερη αναφορά στην άμεση υλοποίηση του ΕΣΠΑ 2007 – 2013 για χρηματοδότηση δράσεων τουριστικών υποδομών δημιουργεί προσδοκίες για την ανάδειξη και ενίσχυση του πρωταγωνιστικού ρόλου του τουριστικού τομέα στο σύνολο της οικονομίας.

Ο ΣΕΤΕ, αναμένοντας την άμεση εφαρμογή των μέτρων, θεωρεί τα ανακοινωθέντα ως αποτέλεσμα και της ενιαίας εκπροσώπησης του τουριστικού τομέα, όπως αυτός εκφράζεται από το σύνολο των φορέων και επιχειρήσεων του τουρισμού που μετέχουν ως Μέλη στο Σύνδεσμο”.

Ο HATTA υποστηρίζει ότι η δέσμη μέτρων στήριξης που ανακοινώθηκαν από τον πρωθυπουργό αναμένεται να βοηθήσουν τόσο την αντιμετώπιση της παρούσας κατάστασης όσο και τη μελλοντική πορεία του ελληνικού τουρισμού. “Θεωρούμε ότι, τόσο οι οικονομικές ελαφρύνσεις, όσο και η αύξηση των δαπανών προβολής της χώρας μας κατά 50%, θα μειώσουν τις συνέπειες των τελευταίων θλιβερών γεγονότων, αλλά και θα επιτρέψουν την γενικότερη αύξηση της ανταγωνιστικότητας του τουριστικού μας προϊόντος.

Θεωρούμε ότι ο ΗΑΤΤΑ, ως μέλος της συλλογικής προσπάθειας των τουριστικών φορέων για ανάδειξη της ανάγκης δράσης για την αντιμετώπιση της κρίσης, συνέβαλε στην άμεση εφαρμογή των μέτρων. Δέσμευση μας είναι η συνεχής διερεύνηση τρόπων δρομολόγησης επιπλέον ενεργειών που θα αναβαθμίσουν και θα στηρίξουν τον κλάδο των τουριστικών γραφείων.

Πιστεύουμε ακράδαντα ότι η συλλογικότητα των φορέων της τουριστικής επιχειρηματικότητας και η συνεργασία με τις αρμόδιες κρατικές αρχές είναι ο βέλτιστος τρόπος δράσης, όχι μόνο σε έκτακτες καταστάσεις, αλλά σε κάθε ενέργεια σχεδιασμού και υλοποίησης δράσεων που αποσκοπούν στη βελτίωση του ελληνικού τουριστικού προϊόντος”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024