Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΑναπτύσσεται τουριστικά ο Έβρος

Αναπτύσσεται τουριστικά ο Έβρος

Πιο εύκολη προσπέλαση θα αποκτήσει ο Νομός Έβρου με στόχο την αναβάθμιση της τουριστικής του κίνησης. Αρχικά, η αεροπορική εταιρία Aegean Airlines, θα ξεκινήσει δοκιμαστικά τα Χριστούγεννα του 2002 αεροπορική […]

Πιο εύκολη προσπέλαση θα αποκτήσει ο Νομός Έβρο<.>υ με στόχο την αναβάθμιση της τουριστικής του κίνησης.

Αρχικά, η αεροπορική εταιρία Aegean Airlines<.>, θα ξεκινήσει δοκιμαστικά τα Χριστούγεννα του 2002 αεροπορική σύνδεση μεταξύ της Αλεξανδρούπολης και της Στουτγάρδης, εκπληρώνοντας έτσι το αίτημα των κατοίκων της περιοχής.

Πρώτα, θα εκτελεσθούν δύο δρομολόγια μέσα στο διάστημα των εορτών και εφόσον υπάρξει ζήτηση και πληρότητα στις πτήσεις, η εταιρία θα προχωρήσει στην δρομολόγηση ενός αεροσκάφους το καλοκαίρι, σε εβδομαδιαία βάση.

Σύμφωνα με δηλώσεις του Νομάρχη Έβρου Γιώργου Ντόλιου, η τουριστική ανάπτυξη της περιοχής θα ενδυναμωθεί με τη νέα ακτοπλοϊκή γραμμή που θα ξεκινήσει το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου. Η γραμμή θα συνδέει την Αλεξανδρούπολη με τη Σαμοθράκη, τη Λήμνο και τη Λέσβο και έχει εξασφαλισθεί χρηματοδότηση 200 εκατ. δρχ. από τα υπουργεία Αιγαίου και Μακεδονίας – Θράκης.

“Στην πρόσφατη επίσκεψη των υπουργών στη Σαμοθράκη, θέσαμε το θέμα της δημιουργίας αυτής της σύνδεσης, ενώ καταφέραμε και πείσαμε τους υπουργούς Ν. Σηφουνάκη και Γ. Πασχαλίδη για την αναγκαιότητα της σύνδεσης αυτών των νησιών με την Αλεξανδρούπολη. Αυτή η μεταξύ τους επικοινωνία θα έχει τεράστια σημασία για το Νομό μας και κυρίως για τον εμπορικό και επιχειρηματικό κόσμο του”, επισήμανε ο κ. Ντόλιος. Την έναρξη των δρομολογίων θα ανακοινώσει ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Γιώργος Ανωμερίτης, ο οποίος τελικά θα επισκεφθεί τον Έβρο, το τρίτο δεκαήμερο του Αυγούστου.

Επίσης, ο κ. Ντόλιος ανέφερε ότι σε καλό δρόμο βρίσκεται και διαδικασία μεταξύ των συναρμόδιων υπουργείων Ελλάδας – Τουρκίας, για την έναρξη δρομολογίων με την γειτονική Ίμβρο.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024