Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΑναπτυξιακό Σχέδιο Εναλλακτικού Τουρισμού για το Ρέθυμνο
Αγροτουριστική Α.Ε.

Αναπτυξιακό Σχέδιο Εναλλακτικού Τουρισμού για το Ρέθυμνο

Το ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Ανάπτυξης Εναλλακτικού Τουρισμού Ρεθύμνου παρουσιάσθηκε από την Αγροτουριστική στην αίθουσα του Συλλόγου Ξενοδόχων του νομού, σε ειδική εκδήλωση στην οποία παραβρέθηκαν ο ΠεριφερειάρχηςΚρήτης, κ. Σερ. Τσόκας, ο […]

Το ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Ανάπτυξης Εναλλακτικού Τουρισμού Ρεθύμνου παρουσιάσθηκε από την Αγροτουριστική στην αίθουσα του Συλλόγου Ξενοδόχων του νομού, σε ειδική εκδήλωση στην οποία παραβρέθηκαν ο Περιφερειάρχης<...>Κρήτης, κ. Σερ. Τσόκας, ο Νομάρχης Ρεθύμνου κ. Γ. Παπαδάκης, οι αντινομάρχες κ.κ. Μαν. Αρχοντάκης και Αντ. Μπαγιαρτάκης, ο δήμαρχος Αρκαδίου κ. Μαν. Μανωλακάκης, ο νομαρχιακός σύμβουλος κ. Γ. Νικολούδης, δήμαρχοι και εκπρόσωποι δήμων του νομού, εκπρόσωποι φορέων και πλήθος κόσμου.

Σκοπός του Προγράμματος είναι να σχεδιάσει και να υλοποιήσει έργα ανάπτυξης κατάλληλων ειδικών εναλλακτικών μορφών τουρισμού στον Νομό Ρεθύμνης, με στόχο τον εμπλουτισμό και τη συνολική ανάπτυξη του τουριστικού προϊόντος του Νομού και την περιφερειακή ανάπτυξη του. Στόχοι του Προγράμματος είναι:


  • Η αύξηση της επιχειρηματικότητας, όσο μέσω υπηρεσιών (άμεσα) όσο και μέσω υποδομών (σε βάθος χρόνου).

  • Η αύξηση της τουριστικής κίνησης, μέσα από τις προτεινόμενες θεματικές δράσεις, με 500-1.000 επισκέπτες στις νέες δράσεις τον πρώτο χρόνο και 5-10.000 επισκέπτες στις προτεινόμενες δράσεις σε μια 3-ετία.


Ιδιαίτερα αναλύθηκε η περίπτωση του θύλακα παρέμβασης Αρκάδι – Ελεύθερνα – Μαργαρίτες, όπου θα γίνει η πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος, με στόχο την αύξηση του αριθμού και του χρόνου παραμονής των επισκεπτών, και την επιμήκυνση της τουριστική περιόδου, μέσω της δημιουργίας ενός ολοκληρωμένου, πολυσύνθετου εναλλακτικού τουριστικού προϊόντος.

Συγκεκριμένα προβλέπεται:


  • Για το Αρκάδι, η ανάδειξή του σε μείζονα τουριστικό πόλο ορθόδοξου μοναχισμού και κρητικής λαογραφίας.
  • Για τις Μαργαρίτες, η ανάδειξη της βυζαντινής παράδοσης και του λαϊκού πολιτισμού.

  • Για τα Ελεύθερνα, η ανάδειξή του σε επίκεντρο της αρχαίας ιστορίας του νομού και σε χώρο παραγωγής τέχνης και πολιτισμού.


Το πιλοτικό πρόγραμμα θα επεκταθεί και σε άλλες περιοχές του νομού Ρεθύμνου, με πιθανότερες την περιοχή Αργυρούπολης – Επισκοπής, Αξού – Ζωνιανών – Ανωγείων και το Αμάρι.
Ιστοσελίδα | + Άρθρα
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024