Τελευταία νέα
ΑρχικήΕπαγγελματικά ΤαξίδιαΕκδηλώσειςΑναβιώνει το πανηγύρι της Αγίας Παρασκευής στη Σκιάθο

Αναβιώνει το πανηγύρι της Αγίας Παρασκευής στη Σκιάθο

Τα τελευταία χρόνια, ο Δήμος Σκιάθου προσπαθεί να αναβιώσει μνήμες, έθιμα, παραδόσεις, για να μην χάσουμε τις ρίζες μας και τη ταυτότητά μας. Για το λόγο αυτό οργανώνει και φέτος […]

Τα τελευταία χρόνια, ο Δήμος Σκιάθου προσπαθεί να αναβιώσει μνήμες, έθιμα, παραδόσεις, για να μην χάσουμε τις ρίζες μας και τη ταυτότητά μας<...>. Για το λόγο αυτό οργανώνει και φέτος το Πανηγύρι της Αγίας Παρασκευής στις 25-7-2008 με φαγοπότια, μουσική και χορούς που θα αρχίσουν, αφού τελειώσει ο εσπερινός και η αγρυπνία.

Οι Σκιαθίτες γιόρταζαν πάντοτε με ξεχωριστό τρόπο και πανηγυρικά τη γιορτή του κάθε εξωκλησιού. Εκεί ήταν τόπος συνάντησης, προσευχής, ευχών, φαγοποσίας και γλεντιού με διάφορα τοπικά μουσικά συγκροτήματα και άλλα φερμένα από αλλού.

Ένα τέτοιο πανηγύρι, που έπαιρνε μεγάλες διαστάσεις χαράς και γλεντιού είναι κι αυτό της Αγίας Παρασκευής, που γιορτάζει στις 26 Ιουλίου. Παραμονή της γιορτής πάντα κάτω από τα πανύψηλα και δροσερά πλατάνια στρώνονταν πάνω στις δροσερές φτέρες τα πολύχρωμα υφαντά κιλίμια και στήνονταν αυτοσχέδια μαγειρεία. Αφού τελείωνε ο εσπερινός άρχιζαν τα όργανα, οι χοροί και το ντόπιο κρασί έρεε πλούσιο στα ποτήρια.

Η κ. Στέλλα Κονιτοπούλου με την ορχήστρα της θα χαρίσει υπέροχα μουσικά ακούσματα στους πανηγυριστές, αφού η ίδια μεγαλωμένη μέσα στα ακούσματα της γνωστής οικογένειας (των Κονιτοπουλαίων) έχει δημιουργήσει το δικό της μουσικό ύφος πάντοτε συνυφασμένο με την έννοια της παράδοσης. Σε μία δύσκολη εποχή για κάθε είδος «παραδοσιακό» επιμένει να παρουσιάζει το νησιώτικο τραγούδι με σεβασμό στην παράδοση, έχοντας ιδιαίτερη ευθύνη λόγω καταγωγής και λόγω της αποδεδειγμένα ιδιαίτερης στάσης της σε αυτό που αποκαλούμε «διατήρηση του παραδοσιακού χρώματος της νησιώτικής μουσικής μας».

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024