Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΔιαφήμιση & ΠροβολήΑνδρέας Η. Μακρής: Η Κάρπαθος κυριαρχείται από τον διεθνή παραθεριστικό με πολιτισμικά στοιχεία τουρισμό

Ανδρέας Η. Μακρής: Η Κάρπαθος κυριαρχείται από τον διεθνή παραθεριστικό με πολιτισμικά στοιχεία τουρισμό

Ευχάριστες εκπλήξεις παρουσιάζει φέτος η τουριστική κίνηση στην Κάρπαθο, καθώς όπως δήλωσε στο TravelDailyNews ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Καρπάθου, κ. Ανδρέας Ηλίας Μακρής

Ευχάριστες εκπλήξεις παρουσιάζει φέτος η τουριστική κίνηση στην Κάρπαθο, καθώς όπως δήλωσε στο TravelDailyNews ο πρόεδρος<…>της Ένωσης Ξενοδόχων Καρπάθου, κ. Ανδρέας Ηλίας Μακρής, “πέρα από τις βασικές παραδοσιακές αγορές της Νορβηγίας, Αυστρίας, Γερμανίας και Ολλανδίας που πάνε καλά, αναμένεται σημαντική αύξηση από την Ιταλία και την Φιλανδία, ενώ στις ήδη υπάρχουσες της Σουηδίας και Σλοβενίας προστίθενται τώρα για πρώτη φορά η Τσέχικη και η Πολωνική αγορά”.

“Τα γραφεία, που διακινούν το τουρισμό στην Κάρπαθο (Tour operators), περιλαμβάνονται στους μεγαλύτερους Ευρωπαϊκούς ταξιδιωτικούς ομίλους, με αμφίδρομη σχέση εμπιστοσύνης, όπως τόνισε ο κ. Μακρής, ο οποίος εξήγησε ότι “οι Tour operators δείχνουν εμπιστοσύνη στο τουριστικό προϊόν και τις δυνατότητες της Καρπάθου και η αγορά μας, με τη σειρά της δείχνει εμπιστοσύνη στο αξιόπιστο της συνεργασίας τους”.

Όσον αφορά στην διάρκεια της τουριστικής περιόδου στην Κάρπαθο ο κ. Μακρής ανέφερε ότι “λόγω της μεγάλης ηλιοφάνειας, που καταγράφεται εξ` αιτίας της προνομιακής γεωγραφικής θέσης της Καρπάθου στο νότιο Αιγαίο, η τουριστική περίοδος εγκαινιάζεται στις αρχές Μαΐου και κλείνει μέσα Οκτωβρίου, όταν η σεζόν σε άλλους περισσότερο γνωστούς προορισμούς, είναι μικρότερη. Ενδεχόμενη επιμήκυνση της περιόδου θα ήταν δυνατή με την αξιοποίηση και ανάδειξη των παλαιών μονοπατιών της Καρπάθου, μια διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη, για την προσέλκυση πεζοπορικού – ορειβατικού τουρισμού στην χαμηλή (οff season) περίοδο”.

Τέλος, η Κάρπαθος, όπως χαρακτηριστικά είπε ο πρόεδρος της Ένωσης “τουριστικά, κυριαρχείται από τον διεθνή παραθεριστικό με πολιτισμικά στοιχεία τουρισμό, με ναυλωμένες πτήσεις (Charters), αφήνοντας ένα ελάχιστο περιθώριο στον εσωτερικό τουρισμό, σημαντικό κομμάτι του οποίου προέρχεται από την γειτονική Κρήτη”.

Αναλυτικά η συνέντευξη του κ. Μακρή στη στήλη Συνέντευξη στο TravelDailyNews

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024