Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΑντιπροσωπία της Γαλλικής πόλης Λίλ στην Πάτρα

Αντιπροσωπία της Γαλλικής πόλης Λίλ στην Πάτρα

Συναντήσεις με φορείς της Πάτρας πραγματοποιεί αυτές τις μέρες αντιπροσωπεία της Γαλλικής πόλης Λίλ, προκειμένου να συζητηθούν οι προοπτικές συνεργασίας των δύο πόλεων και να ανταλλαγούν απόψεις σε θέματα πολιτισμού, […]

Συναντήσεις με φορείς της Πάτρας πραγματοποιεί αυτές τις μέρες αντιπροσωπεία της Γαλλικής πόλης Λίλ,<...> προκειμένου να συζητηθούν οι προοπτικές συνεργασίας των δύο πόλεων και να ανταλλαγούν απόψεις σε θέματα πολιτισμού, περιβάλλοντος, τουριστικής και οικονομικής ανάπτυξης, αμοιβαίου ενδιαφέροντος, ενόψει της `Πολιτιστικής` Πάτρας το 2006.

Μάλιστα, στο πλαίσιο της επίσκεψης θα πραγματοποιηθεί και τελετή αδελφοποίησης των δύο νομαρχιών. Η Ιταλική αντιπροσωπεία αποτελείται από το επίτιμο μέλος της Βουλής της Γαλλίας, τον επίτιμο Δήμαρχο του Βατερλό και Νομαρχιακό Σύμβουλο, κ. Αλέν Φογκαρέ, δύο ακόμα Αντινομάρχες, ένα μέλος της Βουλής, καθώς και τον Έλληνα Πρόξενο στη Λιλ, κ. Τουρνάκη.

Η ξένη αντιπροσωπεία χτες, Τετάρτη 6 Απριλίου, συναντήθηκε με εκπροσώπους φορέων της περιοχής (Επιμελητήριο, ΣΕΒ, ΤΕΔΚ, Ένωση Τουριστικών Επιχειρήσεων), ενώ σήμερα θα αναχωρήσει με τον Οδοντωτό σιδηρόδρομο για τα Καλάβρυτα και θα ξεναγηθεί στις ιστορικές μονές, το χιονοδρομικό κέντρο και τα υπόλοιπα ιστορικά μνημεία της περιοχής. Το απόγευμα θα επισκεφθεί το Μουσείο Σταφίδας των επιχειρήσεων `Κουνινιώτη` στο Αίγιο και στις 8 το βράδυ θα πραγματοποιηθεί συνάντηση στο γραφείο του Νομάρχη, κ. Δ. Κατσικόπουλου, κατά την οποία αναμένεται να γίνει και η αδελφοποίηση των δύο περιοχών. Τέλος, την Παρασκευή η ξένη αντιπροσωπεία θα επισκεφθεί το δήμο Αρχαίας Ολυμπίας.

Παράλληλα, έπειτα από πρόταση του ευρωβουλευτή της Ν.Δ., κ. Μανώλη Μαυρομμάτη “για επισκέψεις στην Αχαϊκή πρωτεύουσα πριν από την επίσημη έναρξη (1η Ιανουαρίου 2006) λειτουργίας και των εγκαινίων της μεγάλης πολιτιστικής και πολιτισμικής γιορτής των λαών της Ευρώπης των μελών και των εκπροσώπων της Επιτροπής Παιδείας – Πολιτισμού – Αθλητισμού – Μ.Μ.Ε. και Πολυγλωσσίας, στην οποία είναι και Αντιπρόεδρος, αναμένεται το προσεχές φθινόπωρο να επισκεφτεί την Πάτρα αντιπροσωπεία της Επιτροπής.

Οι επισκέψεις προσδιορίζονται μάλιστα προς το τέλος του φθινοπώρου και με την έναρξη της πολιτιστικής πρωτεύουσας το 2006, έτσι ώστε η ευρωπαϊκή αντιπροσωπεία να ενημερωθεί, αλλά και να προσδιορίσει τόσο την πρόοδο των προετοιμασιών, όσο και της τελικής εικόνας διοργάνωσης, φιλοξενίας καθώς και των εκδηλώσεων, που έχουν προγραμματιστεί για το έτος, που η Πάτρα θα κατέχει τα σκήπτρα και θα βρίσκεται στο επίκεντρο του ευρωπαϊκού και όχι μόνον, ενδιαφέροντος.

Όπως μάλιστα, τόνισε ο Έλληνας ευρωβουλευτής “η Πάτρα αποτελεί σημαντικό κόμβο προσέγγισης γενικού ενδιαφέροντος στους πολίτες της Ευρώπης, όχι μόνο λόγω της γεωγραφικής της θέσης, αλλά πολύ περισσότερο για την πολιτιστική κληρονομιά ολόκληρης της Πελοποννήσου, των μνημείων και της μακρόχρονης ιστορίας της, όπου η Αχαϊκή πόλη κατέχει δεσπόζουσα θέση.

“Θα είναι μια καλή ευκαιρία για τα μέλη της Ε.Ε., αλλά και των παραγόντων της πόλης, ν` ανταλλάξουν γνώμες και απόψεις λίγο πριν από το επίσημο χρίσμα έναρξης της πολιτιστικής πρωτεύουσας, ώστε η Πάτρα και η Ελλάδα να είναι πανέτοιμες προκειμένου να κερδίσουν ένα ακόμα μεγάλο στοίχημα, μετά τους έξοχους Ολυμπιακούς και Παρα – ολυμπιακούς αγώνες, που οργάνωσε η χώρα μας με την άψογη λειτουργικότητα του ιστορικού και πολιτιστικού αυτού θεσμού” υποστήριξε ο κ. Μανώλης Μαυρομμάτης στο σκεπτικό του.

Σημειώνεται εδώ ότι, στην Έκθεση για τις Πολιτιστικές Πρωτεύουσες, που ψήφισε η Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο και αφορά στην εκλογή, καθώς και στην αύξηση των επιδοτήσεων, καθίσταται πιθανή η ταυτόχρονη συνδιοργάνωση από δύο πόλεις του θεσμού αυτού, ενώ βρίσκεται πολύ κοντά η έγκριση από την Κομισιόν του προτεινόμενου διπλασιασμού επιδότησης της Ε.Ε. στις πολιτιστικές πρωτεύουσες για τα προσεχή χρόνια.

Οι ακριβείς ημερομηνίες των επισκέψεων της Επιτροπής στην Πάτρα θα αποφασισθούν στις προσεχείς συνεδριάσεις της Επιτροπής Παιδείας και Πολιτισμού.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024