Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΑπαραίτητη η βελτίωση των υποδομών στην ελληνική περιφέρεια

Απαραίτητη η βελτίωση των υποδομών στην ελληνική περιφέρεια

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Επιχειρήσεων Τουρισμού (ΠΟΕΤ) χαιρετίζει την σημερινή γιορτή της παγκόσμιας ημέρας τουρισμού και απευθύνει θερμό χαιρετισμό σ` όλες τις τουριστικές επιχειρήσεις της χώρας και στους εργαζόμενους στον τουρισμό. […]

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Επιχειρήσεων Τουρισμού (ΠΟΕΤ) χαιρετίζει την σημερινή γιορτή της παγκόσμιας ημέρας τουρισμού<...> και απευθύνει θερμό χαιρετισμό σ` όλες τις τουριστικές επιχειρήσεις της χώρας και στους εργαζόμενους στον τουρισμό.

Το θέμα της φετινής γιορτής: `ο ρόλους του Τουρισμού και του Αθλητισμού στην αλληλοκατανόηση, στον πολιτισμό και στην ανάπτυξη της Κοινωνίας`, είναι εξαιρετικά επίκαιρο λόγω των Ολυμπιακών Αγώνων και μάς δίνει την ευκαιρία να σκεφθούμε για την γενικότερη, εκτός από την οικονομική, συμβολή του τουρισμού.

Η φετινή χρονιά βρίσκει τον ελληνικό τουρισμό και τις τουριστικές επιχειρήσεις σε δυσχερή θέση και προβληματισμό, εξαιτίας της μείωσης των αφίξεων και της ακόμη μεγαλύτερης μείωσης των εσόδων.

Τόσο η προβολή της χώρας μας από την επιτυχημένη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων όσο και η ίδρυση του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης, δημιουργούν τις προϋποθέσεις για αντιστροφή του αρνητικού κλίματος, χωρίς όμως να εξασφαλίζουν αυτόματα την θετική πορεία, αν δεν προηγηθούν αλλαγές που θα οδηγούν στην ορθολογική διαχείριση του τουρισμού μας, με σύγχρονο και αποτελεσματικό τρόπο.

Η ΠΟΕΤ θεωρεί, σήμερα, ως πρώτο και αποφασιστικό βήμα για την τουριστική ανάπτυξη της χώρας μας την υποχρέωση της κυβέρνησης και όλου του πολιτικού κόσμου να στρέψουν την προσοχή του ενδιαφέροντός τους με έργα προς την ελληνική περιφέρεια, η οποία έχει μείνει πίσω σε πολλούς τομείς, ιδιαίτερα σε αυτόν των υποδομών και η οποία πρώτη αυτή υφίσταται τα αρνητικά αποτελέσματα της κρίσης στον τουρισμό.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024