Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΑκτοπλοΐαΑπελευθέρωση ναύλων για δρομολόγια από Πειραιά εξήγγειλε ο Μ. Κεφαλογιάννης

Απελευθέρωση ναύλων για δρομολόγια από Πειραιά εξήγγειλε ο Μ. Κεφαλογιάννης

Απελευθέρωση των ναύλων για δρομολόγια από το λιμάνι του Πειραιά προς νησιά των Κυκλάδων, την Χίο, τη Μυτιλήνη και το Ηράκλειο ανακοίνωσε χτες, Πέμπτη 23 Μαρτίου 2006, ο Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, κ. Μανώλης Κεφαλογιάννης, ο οποίος σημείωσε ότι δεν θα υπάρξει…

Απελευθέρωση των ναύλων για δρομολόγια από το λιμάνι του Πειραιά προς νησιά των Κυκλάδων, την Χίο, τη Μυτιλήνη και το Ηράκλειο ανακοίνωσε χτες,<…>Πέμπτη 23 Μαρτίου 2006, ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, κ. Μανώλης Κεφαλογιάννης, ο οποίος σημείωσε ότι δεν θα υπάρξει απελευθέρωση στα επιδοτούμενα τμήματα της `άγονης γραμμής`, όπου η Πολιτεία είναι υποχρεωμένη να καλύψει τις ανάγκες των νησιών και δεν υπάρχει μεγάλη ζήτηση για μεταφορικό έργο.

“Κανένα από τα 120 κατοικημένα νησιά της χώρας μας δεν πρέπει να μείνει χωρίς συγκοινωνιακή σύνδεση με το κέντρο” υπογράμμισε ο κ. Κεφαλογιάννης. Τα κριτήρια της απελευθέρωσης, θα σχετίζονται με τον ανταγωνισμό, θα ισχύσει δηλαδή εκεί όπου δραστηριοποιούνται 2-3 εταιρείες και όπου υπάρχει μεγάλο μεταφορικό έργο ή εξασφαλίζονται άλλες συνθήκες, που ενισχύουν τον ανταγωνισμό.

Ουσιαστική επιδίωξη του Υπουργείου, μέσω αυτής της κίνησης, είναι η ενίσχυση του ανταγωνισμού και η συνεπώς η βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών. Η απελευθέρωση των ναύλων στα συγκεκριμένα δρομολόγια από το λιμάνι του Πειραιά προγραμματίζεται να τεθεί σε ισχύ πριν από τον εορτασμό του Πάσχα, ώστε να αποτελέσει κατά κάποιο τρόπο δοκιμασία και για τη διαμόρφωση των ναύλων το καλοκαίρι.

Επίσης, αν χρειαστεί, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός θα απευθυνθούν προσκλήσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος για δρομολόγηση Ε/Γ πλοίων, ακόμη και σε γραμμές, οι οποίες θεωρούνται προνομιακές, όπως οι γραμμές της Κρήτης, σε εφαρμογή των σχετικών διατάξεων του Νόμου `περί ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών`, που ισχύει από το 2001. <Ι>”Για όποιες εταιρίες ενδιαφερθούν, είτε από το εσωτερικό είτε από το εξωτερικό, προϋπόθεση θα είναι να δρομολογήσουν πλοία όμοια ή και καλύτερα από αυτά που είναι σήμερα δρομολογημένα” εξήγησε ο Υπουργός. Επιπρόσθετα, τα πλοία αυτά θα πρέπει να έχουν συγκεκριμένη σύνθεση προσωπικού, σύμφωνα με την ισχύουσα ελληνική νομοθεσία. Σε κάθε περίπτωση θα ελεγχθεί η εφαρμογή των σχετικών διατάξεων και θα επιβάλλονται τα ανώτατα όρια των προβλεπομένων κυρώσεων στους παραβάτες”. Είμαστε απόλυτα προετοιμασμένοι για το καλοκαίρι ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο κ. Κεφαλογιάννης.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024