Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΑπογοητευμένη η ΠΟΕΤ από το σχέδιο του Αναπτυξιακού Νόμου

Απογοητευμένη η ΠΟΕΤ από το σχέδιο του Αναπτυξιακού Νόμου

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Επιχειρήσεων Τουρισμού (ΠΟΕΤ) και ολόκληρος ο κλάδος των τουριστικών γραφείων και επιχειρήσεων τουριστικών λεωφορείων, μετά την παρουσίαση του Αναπτυξιακού Νόμου από την Κυβέρνηση, δηλώνουν άκρως απογοητευμένοι από το Σχέδιο

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Επιχειρήσεων Τουρισμού (ΠΟΕΤ) και ολόκληρος ο κλάδος των τουριστικών γραφείων<...> και επιχειρήσεων τουριστικών λεωφορείων, μετά την παρουσίαση του Αναπτυξιακού Νόμου από την Κυβέρνηση, δηλώνουν άκρως απογοητευμένοι από το Σχέδιο, καθώς υποστηρίζουν ότι “ο τουριστικός τομέας δεν αντιμετωπίζεται ενιαία, αλλά αποσπασματικά”.

Χαρακτηριστικά, σε ανακοίνωση της η ΠΟΕΤ αναφέρει ότι “ενώ διατυμπανίζεται ευρέως από το υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης και τους δύο υπουργούς οικονομίας και ανάπτυξης, ότι ο αναπτυξιακός νόμος στοχεύει συνολικά στην ανάπτυξη του τουρισμού, χωρίς εξαιρέσεις, παρόλα αυτά δεν εφαρμόζονται οι υποσχέσεις και εισηγήσεις του υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης για την ενίσχυση των τουριστικών γραφείων και τουριστικών λεωφορείων, που παίζουν εξαιρετικά σημαντικό ρόλο στην τουριστική ανάπτυξη”. “Την μερίδα του λέοντος επιδιώκεται να καρπωθεί”, σύμφωνα με την ΠΟΕΤ, “για μια ακόμη φορά, πολύ μικρός αριθμός τουριστικών επιχειρήσεων.

Επίσης, η Ομοσπονδία διερωτάται και αναζητεί απεγνωσμένα μία απάντηση, στο ερώτημα “μήπως τελικά οι αρμόδιοι θεωρούν ότι μόνο μικρός αριθμός επιχειρήσεων του τουρισμού συντελούν στην τουριστική ανάπτυξη του τόπου, αδιαφορώντας για τους υπόλοιπους κλάδους ή ηθελημένα τελικά επιδιώκεται η ενίσχυση ορισμένων”.

Τέλος, η ΠΟΕΤ ελπίζει η κυβέρνηση να αντιληφθεί άμεσα τα λάθη και να διορθώσει τις σοβαρές ελλείψεις του Σχεδίου του Αναπτυξιακού Νόμου, συμπεριλαμβάνοντας όλες τις τουριστικές επιχειρήσεις, χωρίς εξαιρέσεις.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024