Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίAtalanti Hills: Μεγάλη τουριστική επένδυση 2 δισ. ευρώ στη Φθιώτιδα
Το έργο ξεκινά τον επόμενο χρόνο

Atalanti Hills: Μεγάλη τουριστική επένδυση 2 δισ. ευρώ στη Φθιώτιδα

Η εταιρεία Λοκρός παρουσίασε χθες και επισήμως την τουριστική επένδυση “Atalanti Hills”, ένα μεγάλο έργο ήπιας τουριστικής ανάπτυξης, που φιλοδοξεί να δημιουργήσει έναν ποιοτικό τουριστικό προορισμό για όλο το χρόνο […]

Η εταιρεία Λοκρός παρουσίασε χθες και επισήμως την τουριστική επένδυση “Atalanti Hills”, ένα μεγάλο έργο ήπιας τουριστικής ανάπτυξης<...>, που φιλοδοξεί να δημιουργήσει έναν ποιοτικό τουριστικό προορισμό για όλο το χρόνο στην περιοχή της Αταλάντης, στη Φθιώτιδα. H Λοκρός Μονοπρόσωπη Ε.Π.Ε. έχει αναλάβει τη διαχείριση και ανάπτυξη του έργου.

Το Atalanti Hills βρίσκεται στο νότιο άκρο της Φθιώτιδας στα σύνορα με τη Βοιωτία, σε ιδιωτική έκταση. Απέχει 1 χλμ. περίπου από την κοινότητα Εξάρχου στα βόρεια και σχεδόν εφάπτεται του συνόρου με τη Βοιωτία (δήμος Ορχομενού) στα νότια.

Το έργο (έκτασης 12.500 στρεμμάτων) περιλαμβάνει 3 ξενοδοχειακές μονάδες 5*, 5.000 τουριστικές κατοικίες, 3 γήπεδα γκολφ, ακαδημία γκολφ, 13 γήπεδα τέννις, ακαδημία τένις, 2 spa, ιππικό κέντρο, water park, ελικοδρόμιο, παιδότοπο, ανοιχτό αμφιθέατρο 700 θέσεων, βοτανικό λόφο 700 στρεμμάτων, βιολογικές καλλιέργειες 1000 στρεμμάτων, βιολογικές εκτροφές, μικρής κλίμακας παραγωγή και συσκευασία βιολογικών προϊόντων (ελαιόλαδο, ελιές, αρώματα, αρωματικά φυτά, μέλι, κρασί, τυρί κ.ά.), 45 χλμ. μονοπάτια, καθώς και παρατηρητήριο πουλιών.

Σύμφωνα με τους συντελεστές του έργου, το Atalanti Hills είναι μια επένδυση αξίας 2 δισ. ευρώ που βασίζεται στη διαφάνεια, διέπεται από τις αρχές της ήπιας ανάπτυξης, δεσμεύεται στο σεβασμό του φυσικού περιβάλλοντος και έχει την υποστήριξη της τοπικής κοινωνίας. Το Atalanti Hills θα συμβάλει στην ανάπτυξη εγκαταλειμμένων, ηπειρωτικών μεσόγειων περιοχών, αποτελώντας απάντηση στην άναρχη ανάπτυξη και θα αποτελέσει υπόδειγμα για το νέο μοντέλο ήπιας, αγροτουριστικής τουριστικής ανάπτυξης για τη χώρα. Θα αναζωογονήσει την οικονομία την περιοχής που σήμερα βρίσκεται σε φθίνουσα πορεία και θα αποτελέσει έναν ανοικτό προορισμό αναψυχής για τους κατοίκους.

Το έργο θα ολοκληρωθεί σε χρονικό ορίζοντα 15-20 χρόνων, η κατασκευή θα ξεκινήσει σε ένα χρόνο και οι συνολικές θέσεις εργασίας που θα δημιουργηθούν θα φτάσουν τις 7.000. Τα κτίρια καλύπτουν περίπου το 3% της έκτασης, ενώ ο συντελεστής δόμησης είναι 7%. Το 60% της έκτασης παραμένει ως έχει ή καλλιεργείται, ενώ το συνολικό πράσινο ανέρχεται στο 90% τηςέκτασης. Στις ενεργειακές ανάγκες του έργου περιλαμβάνονται η θέρμανση των χώρων, το ζεστό νερό χρήσης και η ψύξη των ξενοδοχείων και των άλλων εγκαταστάσεων. Η ικανοποίηση των αναγκών αυτών θα βασιστεί σε μεγάλο βαθμό στη χρήση ηλιακής ενέργειας, ενώ εξετάζεται σοβαρά η λύσεης της καύσης των αποβλήτων και η γεωθερμία.

Οι συντελεστές – επιχειρηματίες και επενδυτές του έργου είναι οι:

  • Λοκρός Μονοπρόσωπη Ε.Π.Ε.: Κατευθύνει το έργο, με εταιρείες εξειδικευμένες στις δραστηριότητες που απαιτούνται κλπ. Μέτοχος είναι η Lokris S.a.r.l. Λουξεμβούργου (100%).
  • Εuropa Capital: Από τους μεγαλύτερους εδραιωμένους διεθνείς επενδυτικούς οργανισμούς ακινήτων στην Ευρώπη. Μέχρι σήμερα έχουν επενδύσει πάνω από ¤ 5 δισ. σε 17 δυτικοευρωπαϊκές χώρες.
  • Prufrock Investments: Επενδυτική εταιρεία με σημαντική εμπειρία σε projects διαφόρων κλάδων, που έχουν υλοποιηθεί στην Ελλάδα και διεθνώς.

Ο εκπρόσωπος της εταιρείας Λοκρός, κ. Γεώργιος Σαββίδης δήλωσε: “Το Atalanti Hills σηματοδοτεί μια νέα κατεύθυνση για τον ελληνικό τουρισμό. Είναι ένα έργο με περιβαλλοντική συνείδηση και σεβασμό στην τοπική κοινωνία. Αναδεικνύει τις ελληνικές παραδόσεις και τον ελληνικό πολιτισμό. Όραμα μας είναι η ανάπτυξη ενός τουριστικού προορισμού που θα είναι ελκυστικός προς τους ξένους επισκέπτες και συγχρόνως ανοιχτός σε όλους. Το έργο θα αναβαθμίσει το ελληνικό τουριστικό προϊόν και θα δώσει νέα προοπτική στους κατοίκους της περιφέρειας”.

Ο Christoher Curtis, Co-founder & Principal της Europa Capital φιλοδοξεί ότι το Atalanti Hills έχει τη δυνατότητα να γίνει το καλυτερο γήπεδο γκολφ της Ευρώπης και να βοηθήσει έτσι τη χώρα να αναπτύξει αυτή την ιδιαίτερα δυναμική μορφή του τουρισμού, καθώς οι γκόλφερς ανά τον κόσμο φτάνουν τα 59 εκατομμύρια και στη Ελλάδα τα γήπεδα γκολφ είναι μόνο 6, τη στιγμή που άλλες μεσογειακές χώρες έχουν εκατοντάδες.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024
09/05/2024
08/05/2024