Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΑύξηση εμφανίζουν οι κρατήσεις για το φετινό καλοκαίρι στην Κρήτη

Αύξηση εμφανίζουν οι κρατήσεις για το φετινό καλοκαίρι στην Κρήτη

Αύξηση, της τάξης του 5%, εμφανίζουν οι μέχρι στιγμής κρατήσεις τουριστών για διακοπές στην Κρήτη, με τις περισσότερες κρατήσειςνα έχουν πραγματοποιηθεί από την Γερμανία, την Ολλανδία και το Βέλγιο, σύμφωνα […]

Αύξηση, της τάξης του 5%, εμφανίζουν οι μέχρι στιγμής κρατήσεις τουριστών για διακοπές στην Κρήτη, με τις περισσότερες κρατήσεις<...>να έχουν πραγματοποιηθεί από την Γερμανία, την Ολλανδία και το Βέλγιο, σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου του Συνδέσμου Τουριστικών Πρακτόρων της Κρήτης, κ. Μανώλη Παπακαλιάτη στην τοπική εφημερίδα `Μεσόγειος`.

Ωστόσο, όπως επισημάνθηκε η αύξηση αυτή εκτιμήθηκε σύμφωνα με κρατήσεις που είχαν πραγματοποιηθεί πριν τον εντοπισμό κρουσμάτων της γρίπης των πτηνών στην Ελλάδα, και για αυτό το λόγο ο κ. Παπακαλιάτης εμφανίστηκε επιφυλακτικός στις δηλώσεις του για τις τουριστικές συνέπειες της γρίπης στο νησί, αφού όπως ανέφερε “η γρίπη των πτηνών δεν επηρεάζει σε τελική ανάλυση μόνο τη χώρα μας, αλλά και την Ιταλία και τη Βουλγαρία και πολύ περισσότερο τη γειτονική Τουρκία.

“Το ζήτημα είναι”, κατά τον κ. Παπακαλιάτη, “να μην παρουσιαστεί κρούσμα της νόσου σε άνθρωπο στην Ελλάδα και να μην προβληθεί το πρόβλημα που ήδη υπάρχει σε λάθος διαστάσεις, καθιστώντας αναπόφευκτες τις ζημιές και σε τουριστικό επίπεδο”. Εκείνο που θα πρέπει να κοιτάξουμε δεν είναι πόσοι τουρίστες θα έλθουν για διακοπές στην Κρήτη, αλλά πόσα χρήματα θα αφήσουν ανέφερε χαρακτηριστικά, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Τουριστικών Πρακτόρων της Κρήτης.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024