Τελευταία νέα
ΑρχικήΕναλλακτικός ΤουρισμόςΑθλησηςBase-jump στο "Ναυάγιο" προσελκύει τουρίστες στη Ζάκυνθο
Η διοργάνωση αποτελεί μια ιδιαίτερη προβολή της περιοχής σε όλο τον κόσμο

Base-jump στο "Ναυάγιο" προσελκύει τουρίστες στη Ζάκυνθο

Νέα δραστηριότητα αθλητικού τουρισμού δημιουργεί τις προϋποθέσιες για την προσέλυση τουριστών στη Ζάκυνθο, λάτρεις του αθλητισμού και της περιμέτειας.

Θέαμα που κόβει την ανάσα, εντυπωσιακό αλλά και ριψοκίνδυνο, προσφέρουν, από χθες και για τρεις ημέρες, 20 αθλητές από όλο τον κόσμο, στη διάσημη παραλία του Ναυαγίου, στη Ζάκυνθο. Πρόκειται για το base-jump, ένα άθλημα για τολμηρούς, που προέρχεται από την Αμερική και κάνει τα πρώτα του βήματα στην Ελλάδα.

Το base-jump είναι πτώση αρχικά ελεύθερη και στη συνέχεια με αλεξίπτωτο, από κατακόρυφους, απότομα κομμένους ή με αρνητική κλίση βράχους, με ελάχιστο ύψος 200μ.

Όπως μας εξηγεί ο Έλληνας τεχνικός του αθλήματος Στράτος Γιαμούκογλου, η ίδια η ονομασία του προέρχεται από τα αρχικά των λέξεων, κτίριο (bulding), κεραία (antenna), γέφυρα (span), γη (earth), θέσεις που προσδιορίζουν τις συνθήκες πτώσης- δηλαδή το πεδίο δράσης πρέπει να τέμνει κατακόρυφα την ατμόσφαιρα. Μιλώντας στο ΑΠΕ/ΜΠΕ δήλωσε ότι το άθλημα σου δίνει τη δυνατότητα να βλέπεις τα πάντα σε άλλη διάσταση και ανεβάζει την αδρεναλίνη, επισημαίνοντας, ωστόσο, ότι είναι επικίνδυνο, σε περίπτωση που γίνει κάποιος λαθεμένος χειρισμός.

Μόλις ο αθλητής αφεθεί στο χείλος του γκρεμού, για περίπου δύο δευτερόλεπτα βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση και αμέσως ανοίγει το αλεξίπτωτο, το οποίο πλέον κατευθύνει ο ίδιος, για να προσγειωθεί στο σημείο που επιλέγει, βλέποντας από ψηλά.

Οι 20 αθλητές, που προσφέρουν ένα ξεχωριστό θέαμα στην παραλία του Ναυαγίου, είναι από τη Βραζιλία, τη Βενεζουέλα, τον Καναδά, την Αμερική, την Ιταλία και τη Φινλανδία.

Εκτός από την ατομική πτώση, γίνονται και άλματα επιδείξεων στα οποία συμμετέχουν δύο ή τρεις αθλητές.

Η τριήμερη εκδήλωση στο Ναυάγιο πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Δήμου Ζακυνθίων. Ο αντιδήμαρχος της Δημοτικής Ενότητας Ελατίων, όπου βρίσκεται το Ναυάγιο, κ. Νίκος Ακτύπης, σημείωσε ότι η διοργάνωση αποτελεί μια ιδιαίτερη προβολή της περιοχής σε όλο τον κόσμο και ειδικά για όσους λατρεύουν τα extreme sports.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024