Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίClusters η απάντηση στον ανταγωνισμό

Clusters η απάντηση στον ανταγωνισμό

Στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των ελληνικών τουριστικών επιχειρήσεων (μικρομεσαίων στη συντριπτική τους πλειοψηφία) αλλά και την αναβάθμιση της διαπραγματευτικής τους θέσης έναντι των ισχυρών ξένων τουριστικών οργανισμών στοχεύει πρόγραμμα το […]

Στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των ελληνικών τουριστικών επιχειρήσεων (μικρομεσαίων στη συντριπτική τους πλειοψηφία) αλλά και την<...> αναβάθμιση της διαπραγματευτικής τους θέσης έναντι των ισχυρών ξένων τουριστικών οργανισμών στοχεύει πρόγραμμα το οποίο αναμένεται να παρουσιάσει εντός του Νοεμβρίου το
Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης (ΥΤΑ).

Οι σχετικές ανακοινώσεις έγιναν κατά τη διάρκεια εκδήλωσης που οργάνωσε ο Σύνδεσμος των εν Ελλάδι τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων (ΗΑΤΤΑ) με θέμα «ΜΜΕ και δίκτυα».

Ο συνολικός προϋπολογισμός του προγράμματος φθάνει τα 30 εκατ. ευρώ από τα οποία η δημόσια δαπάνη θα ανέρχεται σε 15 εκατ. ευρώ. Η δράση θα προβλέπει την επιδότηση κατά 50% των τουριστικών επιχειρήσεων που θα αποφασίσουν να συνενωθούν σε δίκτυα (clusters) συστήνοντας από κοινού Ανώνυμη Εταιρεία για το σκοπό αυτό.

Το ύψος των προτάσεων που θα μπορούν να υποβληθούν για να ενταχθούν στο πρόγραμμα θα μπορεί να είναι 0,3-3 εκατ. ευρώ. Το πρόγραμμα θα ορίζει, μεταξύ άλλων, ότι στις Α.Ε που πρόκειται να συσταθούν θα πρέπει να συμμετέχουν τουλάχιστον έξι επιχειρήσεις.

Ανοιχτό παραμένει το ποσοστό της Α.Ε που θα μπορεί να κατέχει η κάθε μια από τις τουριστικές επιχειρήσεις που θα μετέχει. Η πρόταση του ΗΑΤΤΑ είναι το ποσοστό αυτό να είναι 5% ενώ προβλέπεται η συμμετοχή και μη τουριστικών επιχειρήσεων (μη εισηγμένων στο Χρηματιστήριο Αθηνών) σε ποσοστό που ενδέχεται να φθάνει το 30-40%.

Μιλώντας στην εκδήλωση ο υφυπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης Αν. Λιάσκος τόνισε ότι οι δικτυώσεις μπορούν να αποτελέσουν ιδανική λύση για τις τουριστικές επιχειρήσεις της χώρας μας καθώς επιτρέπουν τη επίτευξη οικονομιών κλίμακας και φάσματος χωρίς να προϋποθέτουν τη γεωγραφική συγκέντρωση των επιχειρήσεων σε μια περιοχή.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024