Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΑκτοπλοΐαΔηλώσεις Τσουρή για το θέμα του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης και την Ακτοπλοΐα
ΠΑΣΟΚ

Δηλώσεις Τσουρή για το θέμα του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης και την Ακτοπλοΐα

Η πολιτική εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για την Εμπορική Ναυτιλία, Ελπίδα Τσουρή, με αφορμή τις εξελίξεις στο διαγωνισμό εκχώρησης του σταθμού εμπορευματοκιβωτίων του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση…

Η πολιτική εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για την Εμπορική Ναυτιλία, Ελπίδα Τσουρή, με αφορμή τις εξελίξεις στο διαγωνισμό εκχώρησης του σταθμού εμπορευματοκιβωτίων<...> του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Με το άνοιγμα των οικονομικών προσφορών του διαγωνισμού παραχώρησης του ΣΕΜΠΟ στον ΟΛΘ, ολοκληρώνεται η διαδικασία παράδοσης των στρατηγικής σημασίας πυλών της χώρας μας προς τα Βαλκάνια και τη Μαύρη Θάλασσα, σε μονοπώλια κινεζικών συμφερόντων. Το ΠΑΣΟΚ σε καμία περίπτωση δεν συμμερίζεται τη χαρά και την ικανοποίηση της ελληνικής κυβέρνησης από αυτή την εξέλιξη. Αντίθετα, αντιλαμβανόμαστε πλήρως τους λόγους, για τους οποίους οι Κινέζοι θα πρέπει να νιώθουν υπερήφανοι και ευτυχείς.

Για το ΠΑΣΟΚ, ο δημόσιος έλεγχος και η διαχείριση των λιμενικών μας υποδομών επιβάλλεται, λόγω του στρατηγικού χαρακτήρα τους, για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, αλλά και της κερδοφόρας προοπτικής τους. Με αφορμή την τεράστια απόκλιση των οικονομικών προσφορών για το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, επαναφέρουμε το αίτημά μας, για άμεση κατάθεση στη Βουλή των τεχνικών και οικονομικών προσφορών, των ενστάσεων, και των πρακτικών για τους δύο διαγωνισμούς.”

Για το θέμα της Ακτοπλοΐας η κ. Τσουρή δήλωσε:

Μετά από την ενημέρωση εκ μέρους του Προέδρου της Επιτροπής Ανταγωνισμού στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, με αίτημα βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, είναι απολύτως σαφή, πλέον, τα εξής:

Η αγορά των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών λειτουργεί στην ουσία ανεξέλεγκτα, όπως, επί 3 χρόνια, καταγγέλλει το ΠΑΣΟΚ. Οι πρόσφατες ανακοινώσεις της Επιτροπής Ανταγωνισμού επιβεβαιώνουν, απλώς, την πραγματικότητα. Τα αποτελέσματα των εκ των υστέρων παρεμβάσεων της Επιτροπής Ανταγωνισμού, θα πρέπει να τα αναμένουμε, εφόσον υπάρξουν, στο μέλλον. Τα χρόνια περνούν, η κατάσταση επιδεινώνεται και το μόνο που φαίνεται ότι πρέπει να κάνουμε είναι υπομονή!

Η κατάργηση, το 2004, της Ρυθμιστικής Αρχής Θαλασσίων Ενδομεταφορών, η οποία συστήθηκε για τον έλεγχο και την παρακολούθηση μιας ολιγοπωλιακής αγοράς, που προσφέρει υπηρεσίες δημοσίου συμφέροντος, με διευρυμένες αρμοδιότητες, και η οποία θα μπορούσε να είχε αποτρέψει όλα αυτά τα φαινόμενα στρεβλώσεων του ανταγωνισμού, συγκαταλέγεται στις «μεταρρυθμιστικές επιτυχίες» αυτής της κυβέρνησης, της μόνης που δεν αντιλαμβάνεται αυτήν την πραγματικότητα.”

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024