Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΕισαγγελέας για τα ενοικιασμένα αεροσκάφη της Ολυμπιακής
Κατάθεση `συμβολαίων της ντροπής` ζητά το ΠΑ.ΣΟ.Κ.

Εισαγγελέας για τα ενοικιασμένα αεροσκάφη της Ολυμπιακής

Προκαταρκτική εξέταση για τις δαπανηρές και “προβληματικές” ενοικιάσεις αεροσκαφών από τις Ολυμπιακές Αερογραμμές διέταξε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, κ. Παν. Πούλιος, προκειμένου να διαπιστωθείτο μέγεθος κινδύνου για την ασφάλεια […]

Προκαταρκτική εξέταση για τις δαπανηρές και “προβληματικές” ενοικιάσεις αεροσκαφών από τις Ολυμπιακές Αερογραμμές διέταξε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, κ. Παν. Πούλιος, προκειμένου να διαπιστωθεί<...>το μέγεθος κινδύνου για την ασφάλεια των πτήσεων, αλλά και των ζωών του επιβατικού κοινού.

Η απόφαση του Εισαγγελέα, κατά τον εισηγητής του ΚΤΕ Μεταφορών και Επικοινωνιών του ΠΑ.ΣΟ.Κ., κ. Χάρη Τσιόκα, “αποτελεί απλώς μια πτυχή των τεράστιων ευθυνών της κυβέρνησης για την πλήρη απαξίωση του Ομίλου, την συρρίκνωση του έργου του, την διόγκωση των ελλειμμάτων και την μαθηματική πορεία διάλυσής του”.

Μεταξύ άλλων σε δηλώσεις του ο κ. Τσιόκας ανέφερε χαρακτηριστικά:

“Γίνεται πλέον φανερό, ότι η κυβέρνηση δεν επιδιώκει βιώσιμη λύση, αλλά αντίθετα, εξαντλεί τον ρόλο της στην τακτοποίηση υποχρεώσεων, νοθεύοντας την αγορά, με ολέθριες επιβαρύνσεις σε βάρος των πολιτών, της ελληνικής περιφέρειας και της εθνικής οικονομίας. Κρυπτόμενη πίσω από τις ενοχές της, δεν αναλαμβάνει τις ευθύνες της για τις οδυνηρές συμβάσεις μίσθωσης αεροσκαφών, που υπολείπονται των προδιαγραφών ελέγχων της Τεχνικής Βάσης της εταιρίας.

Δεν υπερασπίζεται τα ασφαλή και υψηλά στάνταρ, που έχει κατοχυρώσει ο αερομεταφορέας στον μακρύ χρόνο διαδρομής του. Απαξιώνει το βαρύ όνομα μιας εταιρίας, με παγκόσμιους και ευρωπαϊκούς τίτλους αξιοπιστίας και ασφάλειας. Το χειρότερο δε απ’ όλα είναι ότι, αφήνει μόνους τους εργαζόμενους, την Τεχνική Βάση, τους πιλότους και το προσωπικό της εταιρίας, να αποδεικνύουν στην πράξη ότι, μόνοι προστατεύουν την περιουσία του ελληνικού δημοσίου, για να υπάρξει βιώσιμη και αξιόπιστη λύση στον αερομεταφορέα.

Τελικά, αν δεν το επιχειρούν, οι μόνοι που ανέχονται αυτή την κατάσταση, είναι η κυβέρνηση με τον υπουργό Μεταφορών και οι ανταγωνιστές, που διαμορφώνουν πλέον συνθήκες ολιγοπωλίου σε βάρος των επιβατών. Σε κάθε περίπτωση, όμως, απαξιώνεται δημόσιο περιουσιακό στοιχείο της χώρας μας”.

Ο Κοινοβουλευτικός Τομέας του ΠΑ.ΣΟ.Κ. έχει ήδη αναλάβει πρωτοβουλία, ώστε να υπάρξει οργανωμένη συζήτηση στην Βουλή, προκειμένου να αποδοθούν ευθύνες. Αναγνωρίζοντας το τεράστιο έργο του προσωπικού και της Τεχνικής Βάσης, που διασφαλίζει με παγκόσμια και ευρωπαϊκά στάνταρ, υψηλών προδιαγραφών, την ασφάλεια της εταιρίας, καλεί την κυβέρνηση, έστω και την ύστατη στιγμή, να ανταποκριθεί στον ρόλο της.

Πιο συγκεκριμένα το ΠΑ.ΣΟ.Κ. καλεί τον υπουργό Μεταφορών και Επικοινωνιών, ενώπιον της Εθνικής Αντιπροσωπείας, να καταθέσει άμεσα τα «συμβόλαια της ντροπής», μέσω των οποίων επιχειρήθηκαν μισθώσεις, που επέφεραν βλάβες στο βαρύ όνομα της εταιρίας, καθώς επίσης να εγκαλέσει, να αναλάβει και να αποδώσει ευθύνες σ’ όσους εμπλέκονται στο βαρύτατο ολίσθημα της διαπόμπευσης του Ομίλου”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024