Τελευταία νέα
ΑρχικήΕπαγγελματικά ΤαξίδιαΕκδηλώσειςΕκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού και στη Ρόδο

Εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού και στη Ρόδο

Με πρωτοβουλία του Skal International-Τμήμα Ρόδου και με τη συνεργασία του Δωδεκανησιακού Οργανισμού Τουρισμού της Νομαρχίας, του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου, του Συλλόγου των Διευθυντών Ξενοδοχείων Ρόδου, του Κέντρου Λογοτεχνών και μεταφραστών […]

Με πρωτοβουλία του Skal International-Τμήμα Ρόδου και με τη συνεργασία του Δωδεκανησιακού Οργανισμού Τουρισμού της Νομαρχίας, του<...> Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου, του Συλλόγου των Διευθυντών Ξενοδοχείων Ρόδου, του Κέντρου Λογοτεχνών και μεταφραστών Δήμου Ροδίων και της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών Δωδεκανήσου, πραγματοποιήθηκε στη Ρόδο το Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου εκδήλωση με την ευκαιρία της 23ης Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού.

Το θέμα “Διεθνείς Κρίσεις και Πόλεμοι: Επιπτώσεις Στην Κοινωνία, Στην Οικονομία, Στον Τουρισμό” ανέπτυξαν ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Αιγαίου, κοινωνιολόγος κ. Στέλιος Χιωτάκης, από την Πολιτικοιστορική του σκοπιά, η Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Αιγαίου κοινωνιολόγος κ. Χρυσή Βιτσιλάκη-Σορωνιάτη η οποία ανέλυσε το θέμα των επιπτώσεων που οι κρίσεις επιφέρουν στον κοινωνικό ιστό και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου Οικονομολόγος, τουριστικός πράκτορας κ. Ηλίας Κωτιάδης ο οποίος αναφέρθηκε στις επιπτώσεις των κρίσεων στον τουρισμό και πρότεινε τη δημιουργία μηχανισμών αντιμετώπισής τους.

Η Διευθύντρια του Skal International κ. Λίτσα Παπαθανάση, ανοίγοντας τις εργασίες της ημερίδας, αναφέρθηκε στον ουσιαστικό ρόλο που καλείται να διαδραματίσει ο τουρισμός σαν θετικό εργαλείο μείωσης της φτώχιας, δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας και συμβολής του στην κοινωνική αρμονία. Ακόμη ότι η ανάπτυξη του τουρισμού πρέπει να είναι ποιοτική συμβατή με το περιβάλλον και ανθρωποκεντρική, αφού στηρίζεται στο ανθρώπινο δυναμικό και στις υπηρεσίες του για να υπάρξει. Αιτιολογώντας το περιεχόμενο της Ημερίδας τόνισε ότι τα γεγονότα που σημάδεψαν το 2003 πόλεμος στο Ιράκ, η έξαρση εχθροπραξιών στο Μεσανατολικό, τον ιό της άτυπης πνευμονίας, οι απειλές τρομοκρατικών ενεργειών δεν επέτρεψαν γιορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού, αλλά αποφασίσθηκε να λειτουργήσει ως ερέθισμα για στοχασμό και εγρήγορση, όχι μόνο από τους τουριστικούς αλλά και πολιτιστικούς και άλλους φορείς οι οποίοι εκπροσωπούν ευρύτερες κοινωνικές ομάδες.

Γνωρίζοντας πως η Ειρήνη αποτελεί προϋπόθεση ύπαρξης του Τουρισμού, το Διεθνές Skal έχοντας ως κεντρικό του σύνθημα “Τουρισμός μέσω Φιλίας και Ειρήνης” πρότεινε η Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού να καθιερωθεί ως ημέρα ευαισθητοποίησης του κόσμου για την Ειρήνη αλλά παράλληλα ημέρα απολογισμού μα και αφετηρίας επαγγελματικού σχεδιασμού και έρευνας τουριστικών θεμάτων τα οποία είναι άρρηκτα δεμένα με το σύνολο της κοινωνίας και της αειφόρου ανάπτυξης του τόπου.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024
09/05/2024
08/05/2024