Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΑναταραχές στην Ολυμπιακή δημιουργούν προβλήματα στις πτήσεις

Αναταραχές στην Ολυμπιακή δημιουργούν προβλήματα στις πτήσεις

Αναταραχή επικρατεί στους κόλπους της Ολυμπιακής Αεροπορίας, καθώς ομάδες εργαζομένων ετοιμάζονται για δυναμικές κινητοποιήσεις, αντιδρώντας στις διατάξεις που περιέχει η τροπολογία για την ίδρυση της Νέας Ολυμπιακής Αεροπορίας…

Αναταραχή επικρατεί στους κόλπους της Ολυμπιακής Αεροπορίας, καθώς ομάδες εργαζομένων ετοιμάζονται για δυναμικές κινητοποιήσεις, αντιδρώντας<...> στις διατάξεις που περιέχει η τροπολογία για την ίδρυση της Νέας Ολυμπιακής Αεροπορίας ή Olympic Airlines, όπως είναι το ακριβές λογότυπο της νέας εταιρίας.

Ήδη για την Παρασκευή η Ενωση Ιπταμένων Συνοδών-Φροντιστών (ΕΙΣΦ) έχει εξαγγείλει δύο τρίωρες στάσεις εργασίας από τις 08:00 έως τις 11:00 και από τις 17:00 έως τις 20:00, με αποτέλεσμα να αναμένονται προβλήματα στην υλοποίηση του πτητικού προγράμματος της Ολυμπιακής. Όμως, υπάρχει πρόβλεψη οι 14 αυτές πτήσεις, όλες εξωτερικού, που συμπίπτουν με τις δύο στάσεις εργασίας, να πραγματοποιηθούν άλλες ώρες, ώστε να μην ταλαιπωρηθούν οι περίπου 2.000 επιβάτες, οι οποίοι στην πλειονότητα τους έχουν ενημερωθεί τηλεφωνικά για τη μετάθεση της ώρας πραγματοποίησης της πτήσης.

Η ΕΙΣΦ καταγγέλλει τη διοίκηση της Ο.Α. ότι με παράνομες διαδικασίες εκπαιδεύει συμβασιούχους ιπταμένους συνοδούς και φροντιστές για να καλύψει τις ανάγκες πτήσεών της, με παράκαμψη του τακτικού προσωπικού, καθώς ετοιμάζει απολύσεις συναδέλφων με το πρόσχημα της υποχρεωτικής συνταξιοδότησης, στο πλαίσιο του νόμου για την ιδιωτικοποίηση της Ολυμπιακής.

Στο μεταξύ, δεκάδες εργαζόμενοι στην Ολυμπιακή συγκεντρώθηκαν από νωρίς το μεσημέρι στο κτίριο 97 της εταιρίας, στο αεροδρόμιο “Ελευθέριος Βενιζέλος”, διαμαρτυρόμενοι για τις πράξεις πρόωρων συνταξιοδοτήσεων που αναμένεται να κοινοποιηθούν εντός της ημέρας σε περίπου 255 συναδέλφους τους, στο πλαίσιο υλοποίησης της τροπολογίας για τη δημιουργία της Olympic Airlines. Οι εργαζόμενοι εκτιμούν ότι αυτό ισοδυναμεί με απόλυση και αρνούνται να παραλάβουν τις συγκεκριμένες πράξεις.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024