Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΈλεγχοι και συστάσεις για τη διατήρηση του ωραρίου στα ξενοδοχεία της Κρήτη

Έλεγχοι και συστάσεις για τη διατήρηση του ωραρίου στα ξενοδοχεία της Κρήτη

Πίεση στους ξενοδόχους να εφαρμόσουν το νόμο αναφορικά με το ωράριο απασχόλησης και τα ρεπό των ξενοδοχοϋπαλλήλων ασκήθηκε πρόσφατα από το Εργατικό Κέντρο, την Επιθεώρηση Εργασίας και τον Σύνδεσμο Ξενοδοχοϋπαλλήλων […]

Πίεση στους ξενοδόχους να εφαρμόσουν το νόμο αναφορικά με το ωράριο απασχόλησης και τα ρεπό των ξενοδοχοϋπαλλήλων ασκήθηκε πρόσφατα από το<...> Εργατικό Κέντρο, την Επιθεώρηση Εργασίας και τον Σύνδεσμο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Νομού Ηρακλείου μετά τις καταγγελίες που έγιναν για κατάφωρη καταστρατήγησή τους.

Στην τριμερή σύσκεψη που έγινε στην Επιθεώρηση Εργασίας μετά τα πολλά κρούσματα λιποθυμικών επεισοδίων που καταγράφηκαν σε ξενοδοχεία εξαιτίας των πολλών ωρών εργασίας και της μη χορήγησης ρεπό στους εργαζομένους, ο πρόεδρος του ΕΚΗ Γιώργος Σκουλατάκης επέμενε πως πρέπει ν α εφαρμόζεται ο νόμος χωρίς εκπτώσεις, τονίζουν τα τοπικά δημοσιεύματα.

Τόσο ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ηρακλείου Τάκης Καλουτσάκης όσο και ο πρόεδρος του Συνδέσμου Διευθυντών Ξενοδοχείων Νίκος Χριστοδούλου αναγνώρισαν πως υπάρχει πρόβλημα και δεσμεύθηκαν να πείσουν τους συναδέλφους τους στο εξής εφόσον ζητούν οι εργαζόμενοι ρεπό να τα λαμβάνουν κανονικά. Το ζήτημα, ωστόσο, όπως σημειώνει ο κ. Σκουλατάκης δεν είναι να ζητούν οι εργαζόμενοι τα ρεπό τους, αλλά να τα δίνουν οι ξενοδόχοι έτσι κι αλλιώς αφού αυτό προβλέπει ο νόμος όπως και το ότι δεν πρέπει ν` απασχολούνται οι ξενοδοχοϋπάλληλοι 10-12 ώρες ημερησίως.

Από το ΕΚΗ και το όργανο εκπροσώπησης των ξενοδοχοϋπαλλήλων ζητήθηκε πάντως η Επιθεώρηση Εργασίας εφόσον συνεχιστούν οι καταγγελίες να παρέμβει και με ελέγχους της να περιορίσει το κακό. Ακόμα από τον πρόεδρο των ξενοδοχοϋπαλλήλων κ. Αρετίνη τέθηκε ζήτημα έγκαιρης πληρωμής των συναδέλφων του καθόσον παρατηρείται το φαινόμενο να περνούν μήνες μέχρι να τους καταβληθεί ο μισθός τους, αναφέρει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024