Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΕλληνικός Τουρισμός: Εθνικό Στοίχημα ή Εθνικό “Μπάχαλο”;
`Αντζελα Γκερέκου

Ελληνικός Τουρισμός: Εθνικό Στοίχημα ή Εθνικό “Μπάχαλο”;

«Για άλλη μια φορά αναδεικνύουμε πολύ συγκεκριμένα ζητήματα, για άλλη μια φορά το ΥΠΤΑΝ αδυνατεί να δώσει ουσιαστικές και συγκεκριμένες πολιτικές απαντήσεις” ανέφερε χαρακτηριστικά η πολιτική εκπρόσωπος του ΠΑ.ΣΟ.Κ. για θέματα Τουρισμού…

«Για άλλη μια φορά αναδεικνύουμε πολύ συγκεκριμένα ζητήματα, για άλλη μια φορά το ΥΠΤΑΝ αδυνατεί να δώσει ουσιαστικές και συγκεκριμένες πολιτικές απαντήσεις” ανέφερε χαρακτηριστικά η πολιτική εκπρόσωπος του ΠΑ.ΣΟ.Κ.<...>για θέματα Τουρισμού, κα `Αντζελα Γκερέκου, ύστερα από ανακοίνωση του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης.

“Ωστόσο”, συνέχισε “έστω και αν γινόμαστε δυσάρεστοι επειδή ασκούμε αντιπολίτευση, οφείλουμε να επισημάνουμε την ειδοποιό διαφορά μεταξύ πολιτικής αντιπαράθεσης που ως στόχο έχει την ανάδειξη ζητημάτων και της επιπόλαιης εκτόξευσης κατηγοριών προς τους επισκέπτες της χώρας μας…

Επιπλέον, τα αντανακλαστικά του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης στην έκδοση, μη εμπνευσμένων, απαντητικών Ανακοινώσεων Τύπου, θα ήταν πραγματικά αξιοθαύμαστα, εάν ήταν ανάλογα για την αντιμετώπιση κρίσιμων ζητημάτων που αφορούν τον Ελληνικό Τουρισμό.

Επίσης, δεν μας προκαλεί απορία ότι μόνο το Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης φαίνεται πως αντιλαμβάνεται τον τουρισμό ως εθνικό στοίχημα, όταν οι υπουργοί της ίδιας Κυβέρνησης δεν κάνουν τα αυτονόητα, όταν αρνούνται να απαντήσουν ακόμη και στις σχετικές επιστολές του κ. Σπηλιωτόπουλου, για κρίσιμα ζητήματα που αφορούν τον Τουρισμό.

Η ενδοκυβερνητική σύγκρουση που εξελίσσεται, δεν μας αφορά.

Ωστόσο, ο κ. Σπηλιωτόπουλος την μία φορά επιρρίπτει ευθύνες στον Υπουργό Εσωτερικών κ. Παυλόπουλο για την ασυδοσία και την έλλειψη αστυνόμευσης, την άλλη φορά στον Υπουργό Ανάπτυξης κ Φώλια για την ακρίβεια και την ασυδοσία στις τιμές, μετά στον ΕΦΕΤ για την έλλειψη ελέγχων στα εστιατόρεια και την άλλη προς το Γενικό Χημείο του κράτους για τις «μπόμπες» που προσφέρονται στα κέντρα.

Έτσι, επιβεβαιώνει απόλυτα το μέγεθος του προβλήματος, μα και τις τεράστιες ευθύνες της Κυβέρνησης για τον Ελληνικό Τουρισμό που από εθνικό στοίχημα, κατά τον κ. Σπηλιωτόπουλο, έχει μετατραπεί σε εθνικό `μπάχαλο`.

Επιβεβαιώνει επίσης, πως μέχρι σήμερα υπήρχε συγκάλυψη για όλες αυτές τις κυβερνητικές ευθύνες.

Και τούτα δεν ακυρώνονται, απλά επειδή ένας υπουργός αντιλαμβανόμενος το προσωπικό πολιτικό κόστος εξαιτίας της κακής πορείας του τουρισμού, προσπαθεί να διαχύσει ή να μεταθέσει τις ευθύνες σε συναδέλφους του.

Δυστυχώς όμως, δεν ακυρώνεται ούτε η κρίση που βιώνει ο Ελληνικός Τουρισμός, ούτε οι σοβαρές συνέπειες που βιώνει ο Ελληνικός λαός, ούτε η συλλογική ευθύνη της Κυβέρνησης της Ν.Δ. και των υπουργών της”.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024