Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικά ΘέματαΈνωση Ιπταμένων Συνοδών – Φροντιστών: Μεγάλο άλλοθι τα γεγονότα της 11ης Σεπτεμβρίου

Ένωση Ιπταμένων Συνοδών – Φροντιστών: Μεγάλο άλλοθι τα γεγονότα της 11ης Σεπτεμβρίου

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ιπταμένων Συνοδών – Φροντιστών, Ε.Ι.Σ.Φ. κ. Σωτήρης Μουρίκης μιλώντας στο διήμερο συνέδριο με θέμα ‘Οι αερομεταφορές στην Ελλάδα στο πλαίσιο της νέας διεθνούς πραγματικότητας’ που έγινε […]

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ιπταμένων Συνοδών – Φροντιστών, Ε.Ι.Σ.Φ.<.> κ. Σωτήρης Μουρίκης μιλώντας στο διήμερο<...> συνέδριο με θέμα 'Οι αερομεταφορές στην Ελλάδα στο πλαίσιο της νέας διεθνούς πραγματικότητας' που έγινε στα πλαίσια της τουριστικής έκθεσης xenia<.> 2002 τόνισε ότι "οι εξελίξεις όπως επακολούθησαν και διαμορφώνονται μας βάζουν στον πειρασμό να συμπεράνουμε ότι οι πραγματικές προεκτάσεις και παρενέργειες του τρομοκρατικού κτυπήματος της 11ης Σεπτεμβρίου αξιοποιούνται τόσο από τους πολιτικά και οικονομικά ισχυρούς της Παγκόσμιας σκακιέρας, αλλά και από εθνικές κυβερνήσεις, όπως χαρακτηριστικά στην περίπτωση της Ολυμπιακής, ως ένα μεγάλο άλλοθι."

Ο κ. Μουρίκης συνέχισε αναφέροντας ότι 'μας κινείται η υποψία πως το τρομοκτύπημα των δίδυμων πύργων, εάν δεν είχε ποτέ γίνει ίσως από αυτά τα ισχυρά κέντρα και συμφέροντα του πλανήτη μάλλον θα έπρεπε να επινοηθεί'.

Η ένωση πιστεύει ότι στην περίπτωση της Ολυμπιακής το κτύπημα αξιοποιείται σε πολιτικό και διοικητικό επίπεδο ως 'άλλοθι' για να συνεχίζεται μια θλιβερή παράσταση ιδιωτικοποίησης, που είχε ξεκινήσει πολλούς μήνες πριν τον Σεπτέμβριο του 2001, χωρίς να υπάρχει τόσο πριν όσο και μετά το τρομοκρατικό κτύπημα καμιά προοπτική να οδηγηθεί σε ικανοποιητικό αποτέλεσμα, δηλαδή να καταλήξει σε είσοδο στον Εθνικό Αερομεταφορέα, αξιόπιστου επενδυτή. Επίσης, ο κ. Μουρίκης ανέφερε ότι το τρομοκτύπημα επικαλέσθηκε και η Axon Airlines για την πτώχευση της και το ναυάγιο της ΟΑ.

Η Ε.Ι.Σ.Φ καταγγέλλει ότι οι πολιτικοί και διοικητικοί παράγοντες που ενέχονται στο φιάσκο της πώλησης παριστάνουν και δυστυχώς εξακολουθούν να παριστάνουν τους ανυποψίαστους, ξέροντας πως η μικρή υπερχρεωμένη εταιρία του Ομίλου Λιακουνάκου όχι μόνο αδυνατούσε να αναλάβει την ΟΑ, αλλά ήταν ζήτημα χρόνου να βάλει λουκέτο υπό το βάρος των χρεών της και της ελλειμματικής λειτουργίας της.

Ο κ. Μουρίκης και η ένωση πιστεύουν ότι "το τρομοκτύπημα θα επικαλεστεί και η τρίτη κοινοπραξία IAS όταν έλθει η ώρα – εκτιμούμε πολύ σύντομα – να βρεθεί αντιμέτωπη με την αδυναμία του επιχειρηματικού συνοθυλεύματος που έχει σχηματισθεί να αναλάβει την ΟΑ. Μέχρι πότε όμως οι πολιτικοί υπεύθυνοι, όπως ο υπουργός Μεταφορών Χρίστος Βερελής και οι διοικητικοί παράγοντες της Ολυμπιακής, που ευθύνονται για τη δραματική πορεία εκποίησης και απαξίωσης θα παριστάνουν τους ανυποψίαστους;"

Η Ε.Ι.Σ.Φ. δήλωσε ο πρόεδρος της έχει προειδοποιήσει προς όλες τις κατευθύνσεις ότι θα ζητήσει καταλογισμό ευθυνών σε όλα τα επίπεδα.

Ένα ακόμα σημαντικό στοιχείο που ανέφερε ο κ. Μουρίκης ήταν αυτό των Βρετανών managers της Ολυμπιακής. Συγκεκριμένα ανέφερε ότι 'μετά τον πόλεμο της Γιουγκοσλαβίας στο τιμόνι της εθνικής αεροπορικής εταιρίας της Ελλάδας τοποθετήθηκαν οι Βρετανοί managers. Έχει σημασία απόλυτη ή σχετική ότι το Ηνωμένο Βασίλειο στον βρώμικο αυτό πόλεμο κατά της Γιουγκοσλαβίας ήταν 'το μακρύ χέρι' των ΗΠΑ στην Ευρώπη. Οι Βρετανοί managers οδήγησαν την ΟΑ στην χρεοκοπία και την απαξίωση και όχι μόνο δεν έκρυψαν αλλά διατυμπάνισαν το σχέδιο τους να μετατρέψουν την Εθνική Εταιρία της Ελλάδας από Εταιρία των πέντε Ηπείρων σε μια μικρή περιφερειακή εταιρία της Νοτιοανατολικής Ευρώπης'.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024