Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΕργασίες ανάπλασης στις μονές του Αγίου Όρους

Εργασίες ανάπλασης στις μονές του Αγίου Όρους

Τριήμερη επίσκεψη στο Αγιον Ορος πραγματοποίησε ο γενικός γραμματέας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Γιώργος Τσιότρας. Κατά την επίσκεψήτου ο Γενικός Γραμματέας, είχε την ευκαιρία να επιθεωρήσει τις εργασίες ανάπλασης που […]

Τριήμερη επίσκεψη στο Αγιον Ορος πραγματοποίησε ο γενικός γραμματέας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Γιώργος Τσιότρας. Κατά την επίσκεψή<...>του ο Γενικός Γραμματέας, είχε την ευκαιρία να επιθεωρήσει τις εργασίες ανάπλασης που γίνονται σε πολλές από τις ιερές μονές του Αγίου Ορους, με χρηματοδότηση από το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Κεντρικής Μακεδονίας, ενώ ανακοίνωσε στην Ιερά Κοινότητα, την επιπρόσθετη χρηματοδότηση των εργασιών στον ιερό ναό του Πρωτάτου, με 300.000 ευρώ, χρήματα που χορηγεί το Υπουργείο Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης, με απόφαση του Υπουργού, Προκόπη Παυλόπουλου.

Ο κ. Τσιότρας επισκέφτηκε την ιερά μονή Βατοπεδίου, τις Καρυές, όπου παρακολούθησε την πανηγυρική Θεία Λειτουργία του Αξιον Εστί στον ιερό ναό του Πρωτάτου, την Παναγία Πορταΐτισσα στην ιερά μονή Ιβήρων, την ιερά μονή Μεγίστης Λαύρας και την ιερά μονή Σίμωνος Πέτρας.

Σε δηλώσεις του ο κ. Τσιότρας ανάφερε: “εκτός των 300.000 ευρώ που χορηγεί με απόφαση του Υπουργού ΕΣΔΔΑ, Προκόπη Παυλόπουλου, η κυβέρνηση, για τις εργασίες που πρέπει να γίνουν στον ιερό ναό του Πρωτάτου, ύστερα κι από το σχετικό αίτημα της Ιεράς Κοινότητος στην πρόσφατη επίσκεψή της στα τέλη Μαΐου, στην Περιφέρεια, υλοποιούμε μέσω του ΠΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας ένα σύνολο έργων για την ανάπλαση των ιερών μονών, την προστασία και ανάδειξη συνολικά της Αθωνικής Πολιτείας, μεγάλο μέρος του οποίου έχει ολοκληρωθεί. Στο πλαίσιο της τρίτης προγραμματικής περιόδου, η ενίσχυση της Κιβωτού της Ορθοδοξίας ήταν πολύ μεγάλη. Πρόκειται για τη σημαντικότερη παρέμβαση που έγινε ποτέ στο Αγιον Ορος και γι` αυτό είμαστε υπερήφανοι. Ηδη έχουν ενταχθεί στο ΠΕΠ και υλοποιούνται 53 έργα στο Αγιον Ορος, ο συνολικός προϋπολογισμός των οποίων ανέρχεται σε περίπου 82 εκατ. ευρώ”. Και συνέχισε: “Το ποσοστό ενεργοποίησης του μέτρου από το οποίο χρηματοδοτούνται τα έργα στο Αγιον Ορος έφτασε στο 125,5%, το ποσοστό ένταξης των έργων ξεπερνά σήμερα το 110%, οι συμβασιοποιήσεις είναι στο 99% και η απορρόφηση φτάνει στο 70%. Θεωρώ υποχρέωσή μας να φροντίσουμε ώστε η προστασία και ανάδειξη του Αγίου Ορους να γίνει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο”.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024