Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΕθελοντές του τουρισμού στον Βόλο
"Βοηθώ την πόλη μου"

Εθελοντές του τουρισμού στον Βόλο

Η επιτροπή Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης του δήμου Βόλου ενεργοποιεί το πρόγραμμα "Βοηθώ την πόλη μου" κι αναζητά εθελοντές που επιθυμούν να συμβάλλουν στην τουριστική ανάπτυξη της πόλης.

Η επιτροπή Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης του δήμου Βόλου με το πρόγραμμα “Βοηθώ την πόλη μου” στοχεύει στην εύρεση εθελοντών για την στελέχωση σημείων πληροφόρησης (info kiosk) στο κέντρο της πόλης ενόψει της διοργάνωσης σημαντικών γεγονότων τα οποία αναμένεται να προσελκύσουν σημαντικό αριθμό επισκεπτών στην περιοχή.

Μεταξύ των εκδηλώσεων είναι το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Συγχρονισμένης Κολύμβησης Νεανίδων, από 12 έως 16 Σεπτεμβρίου, το οποίο συνδιοργανώνουν η Περιφέρεια Θεσσαλίας και ο Δήμος Βόλου, με συμμετοχή από τον ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου που έχει αναλάβει την οργανωτική ευθύνη, αλλά και στην εξυπηρέτηση των επισκεπτών που αναμένονται στο Βόλο για το μεγαλύτερο συρτάκι στον κόσμο που διοργανώνεται από την ΕΚΠΟΛ υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του Δήμου Βόλου, στις 31 Αυγούστου, με σκοπό μια θέση στο ρεκόρ Γκίνες.

Όπως δήλωσε η Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης Σ. Μπαρτζιώκα στόχος του Δήμου Βόλου είναι να αξιοποιήσει την ευκαιρία που δίνεται μέσα από τις δυο αυτές διοργανώσεις, ώστε να προβάλει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής παρέχοντας στους επισκέπτες πληροφορίες για τα σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος. Στην προσπάθεια αυτή, θα ήταν πολύτιμη η συμβολή εθελοντών και κυρίως των νέων ανθρώπων, όπως μαθητές Λυκείου ή φοιτητές, οι οποίοι γνωρίζουν τουλάχιστον μια ξένη γλώσσα κι επιθυμούν να προσφέρουν υπηρεσίες στην πόλη τους. Ήδη αξιοποιούνται οι υπάρχοντες εθελοντές για τον Πολιτισμό και τον Τουρισμό.

Κάθε εθελοντής δεν θα απασχολείται περισσότερο από 2-4 φορές το μήνα και η διάρκεια εθελοντικής υπηρεσίας δε θα ξεπερνά τις 2-3 ώρες για κάθε φορά. Την ευθύνη της ενημέρωσης και οργάνωσης των εθελοντών αναλαμβάνει το Κέντρο Τουριστικής Πληροφόρησης Βόλου.

«Στις μέρες μας, περισσότερο από κάθε άλλη φορά είναι απαραίτητη η συνεισφορά των εθελοντών πολιτών στον τομέα του τουρισμού, ο οποίος αποτελεί κινητήριο μοχλό ανάπτυξης και προόδου για την πόλη και την περιοχή μας. Είμαι σίγουρη ότι οι εθελοντές μας, οι οποίοι και στο παρελθόν βοήθησαν σημαντικά στη διεξαγωγή μεγάλων διοργανώσεων στην πόλη μας, θα δώσουν κι αυτή τη φορά το παρών», συμπλήρωσε η κ. Μπαρτζιώκα.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024