Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΔιαφωνίες για τη σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίων των Κυπριακών Αερογραμμών
Στο κενό η εισήγηση του Υπουργού Οικονομικών Βάσου Σιαρλή

Διαφωνίες για τη σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίων των Κυπριακών Αερογραμμών

Νέο ραντεβού για την ερχόμενη Τρίτη στις 11:00 έδωσαν την Παρασκευή Υπουργός Οικονομικών και Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών, σχετικά με το διορισμό του νέου Διοικητικού Συμβουλίου των Κυπριακών Αερογραμμών.

Στη πρόσφατη συνεδρία, που έγινε κεκλεισμένων των θυρών, δεν επετεύχθη συμφωνία σε σχέση με την εισήγηση του Υπουργού Οικονομικών Βάσου Σιαρλή για τη σύνθεση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου των Κυπριακών Αερογραμμών.

Σε δηλώσεις μετά τη συνεδρία, που κράτησε πάνω από δύο ώρες, ο Υπουργός παρουσιάστηκε αισιόδοξος ότι την ερχόμενη Τρίτη θα υπάρξει κατάληξη σε μια συμφωνημένη πρόταση στη βάση των προνοιών της νομοθεσίας.

Η συζήτηση ήταν εποικοδομητική και έγινε με βάση τις πρόνοιες του νόμου και είμαστε αισιόδοξοι ότι την ερχόμενη Τρίτη θα έχουμε μια κατάληξη έτσι ώστε οι πρόνοιες του νόμου να ικανοποιηθούν», δήλωσε ο κ Σιαρλής.

Ο κ. Σιαρλής απέφυγε να απαντήσει σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για τα ονόματα του ΔΣ, σημειώνοντας ότι ο ίδιος δεν συνηθίζει να σχολιάζει εικασίες.

«Και παραμένω στο τι έχω πει, ότι ήταν μια εποικοδομητική συζήτησης με βάση τις πρόνοιες του νόμου και πιστεύω ότι την επόμενη Τρίτη είμαι αισιόδοξος ότι θα καταλήξουμε σε ένα συμφωνημένο αποτέλεσμα», κατέληξε.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής κ. Νικόλας Παπαδόπουλος που χαρακτήρισε και εκείνος τη  συζήτηση «πάρα πολύ εποικοδομητική», δήλωσε ότι “Οφείλουμε να δηλώσουμε ότι είναι κοινή άποψη και πεποίθηση ότι θα πρέπει όλοι να διασφαλίσουμε το μέλλον των ΚΑ. Η Κύπρος χρειάζεται ένα εθνικό αερομεταφορέα και επομένως το νέο ΔΣ θα πρέπει να είναι ένα ΔΣ το οποίο θα χαίρει της εκτίμησης και της εμπιστοσύνης όχι μόνο της εκτελεστικής αλλά και της νομοθετικής εξουσίας. Αντηλλάγησαν κάποιες απόψεις με τον Υπουργό Οικονομικών σε σχέση με τις παραμέτρους και τα κριτήρια που θα πρέπει να πληρούν τα μέλη του ΔΣ. και θα συνεχιστεί μια διαβούλευση με τον ΥΠΟΙΚ. Έχουμε ορίσει μια νέα συνεδρία με τον Υπουργό Οικονομικών για την Τρίτη (11:00) οπότε ελπίζουμε όλοι ότι θα καταλήξουμε στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο”.

Από την πλευρά του, ο βουλευτής των Οικολόγων Γιώργος Περδίκης ανέφερε ότι «η νομοθεσία όπως ψηφίστηκε από τη Βουλή και έγινε τελικά αποδεκτή από την Κυβέρνηση πρέπει να ακολουθηθεί κατά γράμμα και αυτό θα γίνει».

Σε ερώτηση δημοσιογράφου αν ο ίδιος είναι διαθέσιμος για τη θέση του Προέδρου των ΚΑ λόγω της «δυστοκίας» που παρουσιάζεται στην εξεύρεση του προσώπου για τη θέση αυτή, ο κ. Περδίκης απάντησε χαριτολογώντας πως «με τόσους Προέδρους που έχει η Κύπρος δεν νομίζω να δυσκολευτούμε να έχουμε κάποιο Πρόεδρο για τις ΚΑ. Το θέμα είναι να είναι επιτυχημένος Πρόεδρος και εκεί έχουμε έλλειψη γενικώς».

Σύμφωνα με πληροφορίες, προτάθηκε ο διορισμός τεσσάρων νέων μελών. Πρόκειται για τον Πανίκο Πούρο, Αχιλλέα Τσαγγάρη, Μίνωα Χαραλάμπους και Σταύρου Στάμου, ενώ διατήρησε στο ΔΣ των ΚΑ τους Γιώργο Μαυρόκωστα, Γιώργο Γεωργίου, Κύπρο Έλληνα και Ανδρέα Φιλίππου. Ωστόσο η Επιτροπή δεν αποδέχθηκε τη θέση του ΥΠΟΙΚ ότι ο διορισμός των τεσσάρων από τα οκτώ μέλη που διορίζει η Κυβέρνηση αποτελεί νέο ΔΣ.

Στη συζήτηση ακούστηκε και το όνομα του Γενικού Διευθυντή του ΥΠΟΙΚ Χρίστου Πατσαλίδη για τη θέση του Προέδρου, ο οποίος φέρεται να συγκέντρωνε την αποδοχή όλων των μελών της Επιτροπής, αλλά ο ίδιος δεν αποδέχθηκε την πρόταση.

Θυμίζουμε ότι παρά το γεγονός ότι παραιτήθηκαν στις 13 Ιουλίου, τα οκτώ μέλη του ΔΣ εξακολουθούν να ασκούν τα καθήκοντα τους με βάση το καταστατικό της εταιρείας.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024