Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΕθνική Επιτροπή Πανδημίας Γρίπης: Εμβολιασμός όλων των ενηλίκων άνω των 65 ετών
Σε 20 ανέρχονται τα κρούσματα στη χώρα, κυρίως λόγω της τουριστικής κίνησης

Εθνική Επιτροπή Πανδημίας Γρίπης: Εμβολιασμός όλων των ενηλίκων άνω των 65 ετών

Συνεδρίασε χθες το πρωί η Εθνική Επιτροπή Πανδημίας Γρίπης, υπό την προεδρία του υπουργού Υγείας. Τα κρούσματα της νέας γρίπης στη χώρα μας έχουν φθάσει τα 20, κυρίως λόγω της τουριστικής κίνησης. Από τα 20 περιστατικά, τα οκτώ έχουν ιαθεί…

Συνεδρίασε χθες το πρωί η Εθνική Επιτροπή Πανδημίας Γρίπης, υπό την προεδρία του υπουργού Υγείας. Τα κρούσματα της νέας γρίπης στη χώρα μας<...> έχουν φθάσει τα 20, κυρίως λόγω της τουριστικής κίνησης. Από τα 20 περιστατικά, τα οκτώ έχουν ιαθεί πλήρως. Η Εθνική Επιτροπή Πανδημίας συνιστά τον εμβολιασμό όλων των ενηλίκων άνω των 65 ετών.

“Η Ελλάδα είναι ασφαλής χώρα. Δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας”, δήλωσε ο υπουργός Υγείας κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό, το Σάββατο. Ο κ. Αβραμόπουλος ενημέρωσε τον κ. Καραμανλή για την εξέλιξη που έχει πάρει η νέα γρίπη καθώς και για τα μέτρα θωράκισης της χώρα μας το τελευταίο διάστημα, που τη διασφαλίζουν από την κλιμακούμενη ανάπτυξη της νόσου. Ανέφερε ότι η αύξηση των κρουσμάτων είναι μέσα στα λογικά πλαίσια, σημειώνοντας ότι είναι θετικό πως όλα τα κρούσματα έχουν εντοπιστεί στις πύλες εισόδου της χώρας, ενώ υπογράμμισε ότι η χώρα μας είναι θωρακισμένη και οι αρμόδιες υπηρεσίες έχουν λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα και για το μήνα Σεπτέμβριο οπότε και ενδεχομένως να υπάρξει αύξηση των κρουσμάτων.

“Το σημαντικό είναι ότι είμαστε σε ετοιμότητα, έχουν δοθεί οδηγίες σε όλες τις υπηρεσίες και έχουν ετοιμαστεί μεγάλα νοσοκομεία”, δήλωσε ο κ. Αβραμόπουλος.

Μέτρα επιπέδου 6 για τη γρίπη Α στην Ελλάδα

Μετά την αύξηση του επιπέδου συναγερμού από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και την κήρυξη πανδημίας για τον ιό της νέας γρίπης, ακολούθησε η ανάλογη αύξηση του επιπέδου στην Ελλάδα. Ο κ. Αβραμόπουλος επεσήμανε πως αναβαθμίζεται το σχέδιο «Aρτεμις» με τα νέα δεδομένα.

Τα νέα μέτρα προβλέπουν:
– την αύξηση του αποθέματος σε αντιικά φάρμακα,
– την έναρξη λειτουργίας του κέντρου επαφής για θέματα πανδημίας γρίπης,
– τη διεύρυνση του κύκλου εγρήγορσης στα νοσοκομεία,
– τη δημιουργία 3ου εργαστηρίου για τη διάγνωση του ιού στην Αθήνα
– τη συνέχιση της εφαρμογής του σχεδίου “Aρτεμις”.

Ο κ. Αβραμόπουλος φάνηκε καθησυχαστικός και δήλωσε ότι τα κρούσματα – με εξαίρεση εκείνους, που είναι σε σοβαρότερη κατάσταση – θα νοσηλεύονται πλέον στο σπίτι τους με την προϋπόθεση, οι οικείοι τους να φορούν μάσκα και να τηρούν τους κανόνες υγιεινής. Επίσης, τονίστηκε ότι όσοι ανεβάζουν πυρετό θα πρέπει να επικοινωνούν άμεσα με τον προσωπικό τους ιατρό.

Ως στιγμής, δεν έχει παρατηρηθεί στην Ελλάδα μετάδοση της γρίπης (διασπορά) σε τοπικό επίπεδο. Όλα τα περιστατικά της νέας γρίπης καταγράφονται σε ανθρώπους, που επέστρεψαν από το εξωτερικό, κυρίως τη Βρετανία και την Αμερική. Παρόλα αυτά και η Ελλάδα υιοθετεί όλα τα αναγκαία μέτρα, που προβλέπει ο ΠΟΥ:

– Επιδημιολογική επιτήρηση και συνεχής ενημέρωση του κοινού.
– Διάγνωση της ασθένειας, όχι απαραίτητα με τεστ
– Κλείσιμο σχολείων εφόσον αυτό χρειαστεί.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024