Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΓιάννης Λέκκας: Αυξημένη η κίνηση τουριστών στα νησιά του Βορείου Αιγαίου
Γενικός Γραμματέας Περιφέρειας Β.Α.

Γιάννης Λέκκας: Αυξημένη η κίνηση τουριστών στα νησιά του Βορείου Αιγαίου

Για την πορεία της τουριστικής κίνησης φέτος το καλοκαίρι στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, τους αγαπημένους προορισμούς των τουριστών, τη δρομολόγηση του ταχύπλοου «Corsica Express», τις υφιστάμενες υποδομές της περιοχής, αλλά και τις ενέργειες προβολής που πραγματοποιεί η Περιφέρεια, μίλησε σε συνέντευξη του στο Travel Daily News…

Για την πορεία της τουριστικής κίνησης φέτος το καλοκαίρι στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, τους αγαπημένους προορισμούς των τουριστών, τη δρομολόγηση του ταχύπλοου «Corsica Express», τις υφιστάμενες υποδομές της περιοχής, αλλά και<…>τις ενέργειες προβολής που πραγματοποιεί η Περιφέρεια, μίλησε σε συνέντευξη του στο Travel Daily News o Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας, κ. Γιάννης Λέκκας.

Όπως εξήγησε, οι απαράμιλλες φυσικές καλλονές, η πλούσια πολιτιστική κληρονομιά και τα ιστορικά μονοπάτια που ζωντανεύουν τις εποχές του Ομήρου, του Πυθαγόρα και του Ελύτη είναι μερικοί μόνο από τους λόγους που έχουν καταστήσει τα νησιά του Βορείου Αιγαίου ιδιαίτερα δημοφιλή στους επισκέπτες τους. Η τουριστική κίνηση τη φετινή περίοδο παρουσιάζεται αυξημένη, σε σχέση με πέρσι, ενώ νέες τουριστικές αγορές ενισχύουν τη ροή τουριστών, πέραν των παραδοσιακών.

Η δρομολόγηση σύγχρονων πλοίων, όπως του ταχύπλοου «Corsica Express», που δρομολογήθηκε στη γραμμή Σάμου – Ικαρίας, σχολίασε ο κ. Λέκκας, θα αναβαθμίσει το επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους επιβάτες στη γραμμή που εξυπηρετεί, συμβάλλοντας παράλληλα στην ανάπτυξη υγιούς ανταγωνισμού προς όφελος των τοπικών κοινωνιών και της οικονομικής ανάπτυξης των νησιών. Η βελτίωση των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών είναι ένα διαρκές ζητούμενο για τα νησιά του Βορείου Αιγαίου, για την επίλυση του οποίου, ανέφερε ο κ. Λέκκας, καταβάλλονται πολύ σοβαρές προσπάθειες από τα Υπουργεία Εμπορικής Ναυτιλίας και Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής.

Μέσα για την ανάπτυξη του τουρισμού στην Περιφέρεια είναι τα έργα σε βασικές υποδομές (έργα προστασίας περιβάλλοντος, λιμάνια, οδικοί άξονες, μαρίνες κλπ), που υλοποιούνται μέσω του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος, το πρόγραμμα τουριστικής προβολής της Περιφέρειας, που προβάλλει στην Ελλάδα και το εξωτερικό τα συγκριτικά πλεονεκτήματα των νησιών, καθώς και το Marketing Plan για την προβολή και προώθηση όλων των μορφών του τουρισμού και ιδιαίτερα των εναλλακτικών μορφών του, με στόχο την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου στην Περιφέρεια, το οποίο ολοκληρώθηκε το Δεκέμβριο του 2005 μετά από διαβούλευση με τους αρμόδιους φορείς.

Διαβάστε αναλυτικά τη συνέντευξη του κ. Λέκκα εδώ.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024