Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικά ΘέματαΗ Επιτροπή δεν έχει ενημερωθεί για το ελληνικό πρόγραμμα μεταφορών με υδροπλάνα
Ερώτηση Παπαδημούλη

Η Επιτροπή δεν έχει ενημερωθεί για το ελληνικό πρόγραμμα μεταφορών με υδροπλάνα

«Η Επιτροπή δεν έχει ενημερωθεί για το ελληνικό πρόγραμμα ανάπτυξης των μεταφορών με υδροπλάνο μεταξύ της ηπειρωτικής χώρας και των νησιών της άγονης γραμμής», απάντησε η Επίτροπος για την περιφερειακήπολιτική, […]

«Η Επιτροπή δεν έχει ενημερωθεί για το ελληνικό πρόγραμμα ανάπτυξης των μεταφορών με υδροπλάνο μεταξύ της ηπειρωτικής χώρας και των νησιών της άγονης γραμμής», απάντησε η Επίτροπος για την περιφερειακή<...>πολιτική, κα Ντ. Χούμπνερ, στον ευρωβουλευτή του ΣΥΝ, κ. Δημήτρη Παπαδημούλη.

Ο ευρωβουλευτής, ύστερα από τις εξαγγελίες Κεφαλογιάννη για τη δημιουργία σύνδεσης των νησιών της άγονης γραμμής, όπου δεν υπάρχει αεροδρόμιο, με την ηπειρωτική Ελλάδα με υδροπλάνα, ρωτούσε την Επιτροπή αν έχει εξασφαλιστεί συγχρηματοδότηση για τη δημιουργία των απαραίτητων εγκαταστάσεων για την αποθαλάσσωση και προσθαλάσσωση των υδροπλάνων.

Η Επίτροπος, στην απάντηση της, αφού ανέφερε ότι: «Στο πλαίσιο της εφαρμογής του Γ΄ ΚΠΣ για την Ελλάδα, η Επιτροπή δεν γνωρίζει καμία κοινοτική χρηματοδότηση για το πρόγραμμα αυτό», τόνισε ότι: «Το πεδίο εφαρμογής της συνδρομής του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης στον τομέα των μεταφορών για την περίοδο 2007-2013, που καθορίζεται στον κανονισμό (ΕΚ) αριθ. 1080/2006, επιτρέπει τη συγχρηματοδότηση των επενδύσεων σε υποδομές μεταφορών σε λιμάνια και αερολιμένες. Εφόσον πληρούνται όλοι οι άλλοι όροι για τις επενδύσεις αυτές, το κράτος μέλος μπορεί να λάβει την κοινοτική συνδρομή για τις λιμενικές εγκαταστάσεις για τα υδροπλάνα».

Αναφερόμενος στο ζήτημα ο κ. Παπαδημούλης δήλωσε: «Η κυβέρνηση και ο κ. Κεφαλογιάννης προσωπικά είναι έκθετοι και οφείλουν εξηγήσεις και κυρίως ενέργειες που να αξιοποιούν τις δυνατότητες της κοινοτικής συγχρηματοδότησης. Ό,τι αμέλησαν να κάνουν στις διαδοχικές αναθεωρήσεις του βραδυπορούντος Γ’ΚΠΣ, ας το εντάξουν επιτέλους στο υπό διαμόρφωση ακόμη Δ’ΚΠΣ (ΕΣΠΑ), το οποίο αν και θεωρητικά τρέχει από την 1η Ιανουαρίου του 2007, ακόμη δεν έχει ξεκινήσει!».

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
21/06/2024
20/06/2024
19/06/2024
18/06/2024
17/06/2024
14/06/2024