Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΗ Εταιρία Τουρισμού Κρήτης αντιτίθεται στην εξάρτηση του υπό κατασκευή Ενυδρείου από το κράτος

Η Εταιρία Τουρισμού Κρήτης αντιτίθεται στην εξάρτηση του υπό κατασκευή Ενυδρείου από το κράτος

Η Εταιρία Τουρισμού Κρήτης, που αποτελεί τη μεγαλύτερη οργάνωση παρακολούθησης και συντονισμού του τουρισμού στη μεγαλόνησο, παρακολουθεί με μεγάλη ικανοποίηση τις προσπάθειες του ΙΘΑΒΙΚ για τη δημιουργία ενός πρότυπου ενυδρείου […]

Η Εταιρία Τουρισμού Κρήτη<.>ς, που αποτελεί τη μεγαλύτερη οργάνωση παρακολούθησης και συντονισμού του τουρισμού στη μεγαλόνησο, παρακολουθεί<...> με μεγάλη ικανοποίηση τις προσπάθειες του ΙΘΑΒΙΚ για τη δημιουργία ενός πρότυπου ενυδρείου στην πρώην Αμερικανική Βάση Γουρνών Ηρακλείου. Θεωρεί το ενυδρείο αυτό ως μια από τις θετικές πρωτοβουλίες στην προσπάθεια αναμόρφωσης και προσθήκης μιας νέας ποιοτικής διάστασης στον τουρισμό του νησιού.

Με δεδομένο ότι το ΙΘΑΒΙΚ έχει εξασφαλισμένες τις απαραίτητες πιστώσεις από το ταμείο EFTA της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και το Ελληνικό Δημόσιο, η Εταιρία Τουρισμού Κρήτης έχει ήδη κάνει προκαταρκτικές επαφές και έχει προγραμματίσει, σε συνεργασία με το ΙΘΑΒΙΚ, την εξαγγελία και διαφήμιση του ενυδρείου στις εταιρίες διακίνησης τουρισμού.

Οι πρόσφατες εξελίξεις όμως βρήκαν αντίθετη την Εταιρία Τουρισμού Κρήτης η οποία αναφέρει: "Αυτό το θετικό κλίμα δέχθηκε μια "ψυχρολουσία" με την εξαγγελία ότι το ΙΘΑΒΙΚ, που σύμφωνα με την σύμβαση με τους φορείς χρηματοδότησης του έργου, θα είναι ο φορέας του ενυδρείου, θα ενσωματωθεί σε ένα Κέντρο του οποίου η κεντρική διοίκηση θα είναι εκτός Κρήτης και το οποίο μπορεί ακόμα να είναι και Δημοσίου Δικαίου. Σαν εταιρία έχουμε σοβαρούς ενδοιασμούς αν μια τέτοια αλλαγή θα είναι προς το συμφέρον του τουρισμού της Κρήτης. Ανησυχούμε ότι οι τεκταινόμενες αλλαγές στο ΙΘΑΒΙΚ, του οποίου το καθεστώς δεν επιθυμούμε να μεταβληθεί, μπορεί να σημάνουν το πλήρες ναυάγιο του ενυδρείου ή στην καλύτερη περίπτωση τη σοβαρή καθυστέρηση της αποπεράτωσης και λειτουργίας του. Αλλά και αν ακόμα το ενυδρείο αποτελέσει πραγματικότητα, έχουμε σοβαρούς λόγους να πιστεύουμε ότι η συνεργασία του με τους τοπικούς παράγοντες τουρισμού, ο συντονισμός, η ευελιξία και γενικά η διαχείριση και η λειτουργία του θα καταστούν δυσκίνητες και πιθανότατα μη ανταποδοτικές.

Γενικά πιστεύουμε ότι η εξάρτηση του ενυδρείου, υπό οποιαδήποτε μορφή, από ένα φορέα δημοσίου δικαίου (και μάλιστα όταν αυτός δεν εδράζεται στη Κρήτη) αποτελεί μια πολύ εσφαλμένη κίνηση και θέτει όλο το εγχείρημα με σοβαρότατο κίνδυνο."

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
10/05/2024
09/05/2024
08/05/2024
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024