Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΤι έγραψε ο ξένος τύπος για τα εγκαίνια του νέου αεροδρομίου

Τι έγραψε ο ξένος τύπος για τα εγκαίνια του νέου αεροδρομίου

Στην έναρξη λειτουργίας του νέου αεροδρομίου ‘Ελευθέριος Βενιζέλος’ στα Σπάτα αναφέρθηκε άρθρο του Edwin Mac Dawel που δημοσιεύεται στο τουριστικό ένθετο της εφημερίδας ‘The New York Times’ με τίτλο ‘New […]

Στην έναρξη λειτουργίας του νέου αεροδρομίου 'Ελευθέριος Βενιζέλος' στα Σπάτα<.> αναφέρθηκε άρθρο του Edwin Mac Dawel που δημοσιεύεται<...> στο τουριστικό ένθετο της εφημερίδας 'The New York Times' με τίτλο 'New Athens Airport to Open on March 28'.

Στο άρθρο σημειώνεται ότι η έναρξη λειτουργίας του νέου αεροδρομίου που θα εξυπηρετεί την Αθήνα έχει προγραμματισθεί για τις 28 Μαρτίου, ύστερα από αίτημα της Διεθνούς Ένωσης Αερομεταφορών, International Air Transport Association, η οποία είχε ζητήσει την αναβολή των εγκαινίων σε σχέση με την αρχική ημερομηνία της 1ης Μαρτίου.

Ο γενικός διευθυντής της ένωσης Pier Jeanniot έχει εκφράσει ανησυχίες για τις καθυστερήσεις, επειδή, όπως είπε, οι δρόμοι πρόσβασης και οι υπηρεσίες τροφοδοσίας και συντήρησης των αεροσκαφών δεν έχουν ολοκληρωθεί.

Σε απάντηση, Έλληνες αξιωματούχοι έχουν δηλώσει ότι οι απαραίτητες συνθήκες ασφαλείας θα έχουν ολοκληρωθεί και όλοι οι δρόμοι πρόσβασης και οι υπηρεσίες υποστήριξης του νέου αεροδρομίου, θα είναι έτοιμα μέχρι τις 28 Μαρτίου.

Όπως αναφέρεται στο άρθρο το νέο αεροδρόμιο, που πήρε το όνομα του από τον Ελευθέριο Βενιζέλο, έναν πολιτικό που διετέλεσε πρωθυπουργός της Ελλάδας, στις αρχές του 20ου αιώνα, βρίσκεται στα Σπάτα, περίπου 10 μίλια ανατολικά της Αθήνας. Θα αντικαταστήσει το απαρχαιωμένο παράκτιο αεροδρόμιο του Ελληνικού, 15 μίλια νότια της Αθήνας, μέσω του οποίου μετακινήθηκαν περίπου 2,5 εκατ. από τα 11 εκατ. τουρίστες, που επισκέφθηκαν πέρσι την Ελλάδα.

Στις 11 μέρες που μεσολάβησαν ανάμεσα στο αίτημα για αναβολή της λειτουργίας του νέου αεροδρομίου και στην συμφωνία της Ελλάδας σε αυτό, προστίθεται στο άρθρο, ένας φραστικός πόλεμος ξέσπασε ανάμεσα στην ελληνική κυβέρνηση και τη Διεθνή Ένωση Αερομεταφορών.

Ο Έλληνας υπουργός Δημοσίων Έργων Κώστας Λαλιώτης κατηγόρησε τον Pier Jeanniot ότι κινδυνολογεί και έχει ως απώτερο κίνητρο να προστατέψει το 'υπέρμετρα κέρδη' των αεροπορικών εταιριών, οι οποίες, όπως δήλωσε, δεν είναι ευχαριστημένες από τα υψηλότερα τέλη που προβλέπονται για το νέο αεροδρόμιο. Μέρος αυτών των υψηλότερων τελών, σημειώνεται στο άρθρο, θα επιβαρύνει τους επιβάτες με αυξήσεις στις τιμές των εισιτηρίων 3-15%.

Ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης και μέλη της κυβέρνησης του, καταλήγει το άρθρο, έχουν με υπερηφάνεια χαρακτηρίσει το αεροδρόμιο 'Ελευθέριος Βενιζέλος' όχι μόνο ως ένα από τα πιο σύγχρονα στον κόσμο, αλλά και ως σύμβολο της δέσμευσης της Ελλάδας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, που θα φιλοξενηθούν στην Αθήνα.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024