Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΗ κυβέρνηση να λάβει άμεσα μέτρα για την αντιμετώπιση της μειωμένης τουριστικής κίνησης

Η κυβέρνηση να λάβει άμεσα μέτρα για την αντιμετώπιση της μειωμένης τουριστικής κίνησης

Η ΠΟΕΤ, σε επιστολή της προς τον υπουργό Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Αβραμόπουλο και τον υφυπουργό του κ. Λιάσκο, τόνισε ότι “τα αποτελέσματα των αφίξεων στα περισσότερα αεροδρόμια της χώρας, μαρτυρούν την σοβαρή μείωση του εισερχόμενου τουρισμού…

Η ΠΟΕΤ, σε επιστολή της προς τον υπουργό Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Αβραμόπουλο και τον<...> υφυπουργό του κ. Λιάσκο, τόνισε ότι “τα αποτελέσματα των αφίξεων στα περισσότερα αεροδρόμια της χώρας, μαρτυρούν την σοβαρή μείωση του εισερχόμενου τουρισμού στην χώρα την φετινή περίοδο, η οποία μάλιστα εκτιμάται πως θα κυμανθεί από 6 ως 10%”.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ΠΟΕΤ υπολογίζει ότι η μείωση στα έσοδα, που είναι και το πιο σημαντικό μέγεθος, θα είναι πολύ μεγαλύτερη από το ποσοστό της μείωσης των αφίξεων, λόγω των συνεχών μειώσεων και προσφορών των επιχειρήσεων, προκειμένου να αυξηθεί η ζήτηση.

Η Ομοσπονδία με συνεχείς επιστολές και προσωπικές παρεμβάσεις έχει προτείνει, κατά το παρελθόν, σειρά συγκεκριμένων μέτρων άμεσου και μεσοπρόθεσμου χαρακτήρα (επιστολές 15.3.2004 & 30.3.2004) για την ανάκαμψη του ελληνικού τουρισμού. Συγκεκριμένα το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας εξέφρασε τον έντονο προβληματισμό του για την σημερινή κατάσταση στον ελληνικό τουρισμό και μάλιστα την Ολυμπιακή χρονιά και ζητεί από την κυβέρνηση:

  • Να μελετήσει και να βρει τους τρόπους για την γρηγορότερη δυνατή βελτίωση της ανταγωνιστικότητας του τουριστικού προϊόντος, η μείωση της οποίας αποτελεί και τον βασικότερο παράγοντα της σημερινής κρίσης.
  • Να προωθήσει το υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης άμεσες λύσεις των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι διάφοροι κλάδοι των τουριστικών επιχειρήσεων, σε συνεργασία και με τα υπόλοιπα εμπλεκόμενα υπουργεία, που δεν πρέπει να αισθάνονται αμέτοχα στην τουριστική διαδικασία.
  • Να εκμεταλλευθούμε κατά τον καλύτερο δυνατόν τρόπο την μετα-ολυμπιακή περίοδο, με την εφαρμογή συγκεκριμένου σχεδίου προβολής της χώρας.
  • Να επεξεργασθεί το υπουργείο συγκεκριμένο σχέδιο στρατηγικής για τον ελληνικό τουρισμό, περιλαμβάνοντας δράσεις άμεσες και μεσο-μακροπρόθεσμες.

Η ΠΟΕΤ, τέλος, προσθέτει ότι “ο επιχειρηματικός κόσμος της χώρας είναι έτοιμος να βοηθήσει την προσπάθεια της κυβέρνησης για την ανόρθωση του ελληνικού τουρισμού, η οποία όμως πρέπει να γίνει με γρήγορα και αποφασιστικά βήματα, όπως άλλωστε έχει δεσμευθεί ότι θα κάνει η κυβέρνηση”.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024