Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΗ Μαγνησία «αθλητικό σταυροδρόμι της Ελλάδας» με ευκαιρίες στην τουριστική επιχειρηματικότητα

Η Μαγνησία «αθλητικό σταυροδρόμι της Ελλάδας» με ευκαιρίες στην τουριστική επιχειρηματικότητα

“Η Μαγνησία διαθέτει ως περιοχή όλα τα βασικά προσόντα και προϋποθέσεις (υποδομές, Ολυμπιάδα, αθλητικές εγκαταστάσεις, ξενοδοχεία, φυσικό περιβάλλον και γεωγραφική θέση) για την ανάπτυξη αθλητικού τουρισμού που μπορούν να την […]

“Η Μαγνησία διαθέτει ως περιοχή όλα τα βασικά προσόντα και προϋποθέσεις (υποδομές, Ολυμπιάδα, αθλητικές εγκαταστάσεις, ξενοδοχεία<...>, φυσικό περιβάλλον και γεωγραφική θέση) για την ανάπτυξη αθλητικού τουρισμού που μπορούν να την καταστήσουν αθλητικό σταυροδρόμι της Ελλάδος αλλά και μια μεγάλη ευκαιρία στην τουριστική επιχειρηματικότητα.”

Τα παραπάνω επισημάνθηκαν από τους αρμόδιους για το τουριστικό προϊόν κατά την εκδήλωση που διοργάνωσε η Ένωση Ξενοδόχων Νομού Μαγνησίας στο ξενοδοχείο Volos Palace Hotel στα πλαίσια εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού που είχε ως θέμα “Αθλητισμός και Τουρισμός, δυο ενεργές δυνάμεις για αμοιβαία κατανόηση, πολιτισμό κι ανάπτυξη της κοινωνίας”.

“Η ανάπτυξη του τουριστικού προϊόντος στην αποβιομηχανοποιημένη Μαγνησία”, επεσήμανε ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων κ. Κώστας Λεβέντης “αποτελεί μονόδρομο και προοπτική ανάπτυξης για το μέλλον της. Για την αξιοποίηση της Ολυμπιακής κληρονομιάς θα πρέπει να δημιουργηθούν δράσεις, βραχυπρόθεσμος και μακροπρόθεσμος σχεδιασμός κάτι που ίσως αποτελέσει την τελευταία ευκαιρία για αξιοποίηση και τουριστική αναγέννηση της χώρας μας”. Επεσήμανε επίσης ότι ο τουρισμός κι ο αθλητισμός είναι αλληλένδετες και συμπληρωματικές έννοιες, ισχυρές δυνάμεις ανάπτυξης, προώθησης των επενδύσεων, σε προγράμματα υποδομών τα οποία θα ωφελήσουν τις τοπικές κοινωνίες και τους επισκέπτες που θα τις χρησιμοποιήσουν. Όταν οι υποδομές αυτές συναντώνται στο ίδιο μέρος, αυτές οι δύο αμοιβαίες οικονομικές βιομηχανίες του τουρισμού και του αθλητισμού μετατρέπονται σε μηχανή βιώσιμης ανάπτυξης, δημιουργία απασχόλησης και παραγωγή εισοδήματος.

Ο Νομάρχης Μαγνησίας κ. Πρίντζος στο χαιρετισμό του ανέφερε ότι “η τάξη των ξενοδόχων είναι εκείνη που στηρίζει τον τουρισμό σε τοπικό και Πανελλαδικό επίπεδο”, προσθέτοντας ότι “ο αθλητισμός είναι μια σημαντική παράμετρος που βοηθά τον τουρισμό”. Επίσης αναφέρθηκε στις μεγάλες επενδύσεις που πρόκειται να γίνουν στην περιοχή οι οποίες θα απογειώσουν τον τουρισμό.

Ο κ. Μαρινάγης, πρόεδρος του ΕΑΚ Βόλου, Δημοτικός σύμβουλος Βόλου αλλά και ξενοδόχος, ανέπτυξε το θέμα εορτασμού, αναφέροντας ότι “η Μαγνησία διαθέτει ως περιοχή όλα τα βασικά προσόντα και τις προϋποθέσεις για την ανάπτυξη αυτού του νέου κλάδου του αθλητικού τουρισμού. Βασικές υποδομές, ολυμπιάδα, αθλητικές εγκαταστάσεις, ξενοδοχεία, φυσικό περιβάλλον, και γεωγραφική θέση, είναι τα πλεονεκτήματα της Μαγνησίας, που ελάχιστες περιοχές της Ελλάδας διαθέτουν”. Πρόσθεσε επίσης ότι “υπάρχει εξειδικευμένο προσωπικό που λειτούργησε άψογα στην Ολυμπιάδα ενώ άριστη είναι η συνεργασία φορέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης για τη διοργάνωση μεγάλων αθλητικών γεγονότων. Το μόνο που απομένει για την εκμετάλλευση των αθλητικών υποδομών προς όφελος της ευρύτερης περιοχής είναι η στενή σύμπραξη της ΤΑ, των ιδιωτικών και οικονομικών παραγόντων ώστε η Μαγνησία να γίνει αθλητικό σταυροδρόμι της Ελλάδας αλλά και μια μεγάλη ευκαιρία στην τουριστική επιχειρηματικότητα”.

Τέλος, ακολούθησε και η απονομή των πιστοποιητικών ISO 9001-2000 σε 23 ξενοδοχεία – μέλη της Ένωσης Ξενοδόχων Νομού Μαγνησίας.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Νομάρχης Μαγνησίας κ. Πρίντζος, ο Βοηθός Νομάρχη κ. Χατζόπουλος, η πρόεδρος της ΝΕΤΠ κ. Νησιώτου-Μαντέλου, ο πρόεδρος της ΑΝΕΜ κ. Κοκκίνης, η πρόεδρος του ΚΕΚΑΝΑΜ κ. Αντωνοπούλου, ο Δήμαρχος Μουρεσίου κ. Λεβέντης, ο πρόεδρος της Δημοτικής Τουριστικής Επιχείρησης Βόλου κ. Γούσιος, ο Διευθυντής της Περιφερειακής Διεύθυνσης Τουρισμού Θεσσαλίας κ. Ελευθερίου, ο Διοικητής της Τουριστικής Αστυνομίας Βόλου κ. Σκουμποτής, ο πρόεδρος του ΤΕΕ Μαγνησίας κ. Αναγνώστου, η πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Λάρισας κ. Παπαϊωάννου, ο πρόεδρος του Συλλόγου Ενοικιαζομένων Δωματίων κ. Κλειτσογιάννης, καθώς και πλήθος ξενοδόχων και φίλων του τουρισμού.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024