Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΊδρυση Οργανισμού Τουριστικής Ανάπτυξης της Περιφέρειας Δυτ. Ελλάδας

Ίδρυση Οργανισμού Τουριστικής Ανάπτυξης της Περιφέρειας Δυτ. Ελλάδας

Οργανισμός Τουριστικής Ανάπτυξης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας ιδρύεται από τους τοπικούς φορείς, με τη μορφή εταιρίας μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, όπου θα μετέχουν οι νομαρχίες Αχαΐας, Ηλείας και Αιτωλοακαρνανίας, όπως επίσης […]

Οργανισμός Τουριστικής Ανάπτυξης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας ιδρύεται από τους τοπικούς φορείς, με τη μορφή εταιρίας μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, όπου<…> θα μετέχουν οι νομαρχίες Αχαΐας, Ηλείας και Αιτωλοακαρνανίας, όπως επίσης οι δήμοι και άλλοι αναπτυξιακοί φορείς της Περιφέρειας.

“Στόχος του Οργανισμού”, σύμφωνα με δηλώσεις του περιφερειάρχη, κ. Παναγιώτη Καββαδά, “είναι ο συντονισμός των δραστηριοτήτων, που θα εξυπηρετούν την τουριστική ανάπτυξη των τριών νομών. Ενώ, επιμέρους στόχοι της νεοϊδρυθείσας εταιρίας θα είναι η καταγραφή όλων των δεδομένων και των προοπτικών της τουριστικής ανάπτυξης, η καταγραφή των υπαρχόντων χρηματοδοτικών μέσων και η εξεύρεση νέων χρηματοδοτικών πόρων, ο συνολικός σχεδιασμός της τουριστικής αξιοποίησης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, ο συντονισμός όλων των φορέων για την αποτελεσματική λειτουργία των τουριστικών υπηρεσιών, η εκπόνηση ειδικών Επιχειρησιακών Σχεδίων Τουριστικής Αξιοποίησης, η ανάπτυξη, προβολή και προώθηση των εναλλακτικών μορφών τουρισμού, η συνεργασία και στήριξη των δομών του Τουρισμού σε περιφερειακό επίπεδο, η προώθηση των προτάσεων τουριστικού ενδιαφέροντος προς τα θεσμοθετημένα όργανα και τους φορείς, η ανάπτυξη διαπεριφερειακών Συνεργασιών, η παροχή οδηγιών για την αποτελεσματική εφαρμογή της Τουριστικής πολιτικής, η αξιολόγηση επενδυτικών προγραμμάτων, η σύνταξη τεχνικών δελτίων, κ.λ.π.”.

Όσον αφορά στην δομή οργάνωσης της υπό σύσταση Εταιρίας, ο πρόεδρος της Αχαϊκής Συνεταιριστικής Τράπεζας κ. Ευάγγελος Φλωράτος, είπε πως “ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου, που θα έχει τριετή θητεία, θα είναι ο εκάστοτε Περιφερειάρχης”. Ακόμα, πρόσθεσε “θα υπάρχουν τέσσερις Αντιπρόεδροι, οι τρεις θα είναι αιρετοί (θα εκλέγονται από τους φορείς, που θα συμμετέχουν στην Εταιρία) και θα προέρχεται ένας από κάθε Νομό, που θα μεταφέρουν στην Εταιρία τις απόψεις των οργανώσεων, που εκπροσωπούν και θα είναι επιφορτισμένοι με την διαμόρφωση και παρακολούθηση της υλοποίησης του στρατηγικού σχεδιασμού του Νομού ενός εκάστου)”. “Ο τέταρτος Αντιπρόεδρος”, σημείωσε, “θα έχει την ευθύνη υλοποίησης των προγραμμάτων και δράσεων, που θα εκτελεί ο φορέας και θα εκλέγεται από την ολομέλεια των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου”. “Ο Πρόεδρος, οι Αντιπρόεδροι, ο Γραμματέας και ο Ταμίας θα αποτελούν την Εκτελεστική Επιτροπή της Εταιρίας” κατέλειψε ο κ. Καββαδάς.

Ακόμα, ο περιφερειάρχης γνωστοποίησε ότι “η Περιφέρεια έχει στη διάθεση της ποσό ύψους 1,2 εκατ. ευρώ για την προβολή της περιοχής”, ενώ ανακοίνωσε επίσης, ότι “μέχρι τις 15 Μαρτίου θα πρέπει να υπάρξουν οι σχετικές εγκρίσεις των φορέων για την συμμετοχή τους στον Οργανισμό”.

Να σημειωθεί ότι ο προϋπολογισμός της εταιρίας, σύμφωνα με δημοσίευμα της τοπικής εφημερίδας `Πελοπόννησος`, απαιτεί περίπου 190.000 ευρώ ετησίως, από τις οποίες οι 100.000 ευρώ θα καλυφθούν από το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης και οι 90.000 από τις εισφορές των μελών της νέας εταιρίας.

Τέλος, οι φορείς συμφώνησαν οι τρεις Νομαρχίες, οι τρεις ΤΕΔΚ και ο δήμος της Πάτρας, να καταβάλλουν το ποσό των 6.000 ευρώ έκαστη, οι μικρότεροι δήμοι να καταβάλλουν το ποσό των 3.000 ευρώ, ενώ κάθε άλλος φορέας μπορεί να μετέχει με το ποσό των 1.000 ευρώ.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024