Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΚαμία βελτίωση για τον πολίτη και τον επισκέπτη της Ελλάδας από την απελευθέρωση των ταξί
Δεν προβλέπεται καμία δυνατότητα μίσθωσης αυτοκινήτου με οδηγό

Καμία βελτίωση για τον πολίτη και τον επισκέπτη της Ελλάδας από την απελευθέρωση των ταξί

Καμία βελτίωση για τον πολίτη και τον επισκέπτη της Ελλάδας δε βλέπουν οι τουριστικοί φορείς της χώρας, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο σχέδιο νόμου για την "απελευθέρωση" των ταξί.

Σε κοινό τους δελτίο Τύπου, οι πανελλήνιες ενώσεις ΠΟΞ, ΣΕΕΔΔΕ, ΗΑΤΤΑ, ΓΕΠΟΕΤ, ΣΤΕΕΑ, ΕΠΕΣΤ, ΣΑΑΕ, HAPCO, ΣΕΟΕΣ, ΕΜΕ τονίζουν ότι καμία βελτίωση για τον πολίτη και τον επισκέπτη της χώρας μας και καμία βελτίωση της σχέσης ποιότητας – τιμής για το ταξί στην Ελλάδα σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο σχέδιο νόμου για την “απελευθέρωση” των ταξί.

Επίσης, δεν προβλέπεται η δυνατότητα εναλλακτικών μορφών μετακίνησης, όπως 7θέσια ή 9θέσια με οδηγό, λιμουζίνες, τετρακίνητα, ηλεκτρικά κ.λπ. με μη διατιμημένο, ανταγωνιστικό κόστος και υψηλή ποιότητα. Καθώς επίσης, καμία δυνατότητα μίσθωσης αυτοκινήτου με οδηγό. Έτσι, η Ελλάδα παραμένει η μοναδική χώρα της Ε.Ε. και του ΟΟΣΑ και μια από τις ελάχιστες στον κόσμο όπου δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα.

Ακόμα, δε θα υπάρχει η δυνατότητα να μεταφέρει ένας πολίτης σε λογικό κόστος μικρού όγκου ή βάρους εμπορεύματα, οικοσκευές κ.λπ. με μισθωμένα μίνι βαν μέσα στην πόλη του ή εντός της χώρας, κάτι το οποίο είναι διεθνής πρακτική.

“Μετά τα όσα υπέστη και υφίσταται  η χώρα, πρέπει επιτέλους να γίνει κατανοητό ότι οι νόμοι πρέπει να γίνονται για να εξυπηρετούνται οι πολίτες, οι καταναλωτές και οι επισκέπτες, δηλαδή η ανταγωνιστικότητα της οικονομίας και ο τουρισμός της χώρας και όχι οι οργανωμένες και θορυβώδεις συντεχνίες”, καταλήγουν οι τουριστικοί φορείς.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

20/05/2024
17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024