Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΑκτοπλοΐαΚαθημερινή ακτοπλοϊκή σύνδεση με το λιμάνι του Πειραιά ζητά η Νομαρχία Ρεθύμνου

Καθημερινή ακτοπλοϊκή σύνδεση με το λιμάνι του Πειραιά ζητά η Νομαρχία Ρεθύμνου

Την αναγκαιότητα καθημερινής ακτοπλοϊκής σύνδεσης του Ρεθύμνου με το λιμάνι του Πειραιά, έτσι ώστε να εξυπηρετούνται οι ανάγκες του επιβατικού κοινού,αλλά και για να μη ζημιώνεται οικονομικά ο τόπος, επεσήμανε […]

Την αναγκαιότητα καθημερινής ακτοπλοϊκής σύνδεσης του Ρεθύμνου με το λιμάνι του Πειραιά, έτσι ώστε να εξυπηρετούνται οι ανάγκες του επιβατικού κοινού,<...>αλλά και για να μη ζημιώνεται οικονομικά ο τόπος, επεσήμανε ο Νομάρχης Ρεθύμνου, κ. Γιώργος Παπαδάκης, στα πλαίσια προχτεσινής σύσκεψης, που πραγματοποιήθηκε υπό τη προεδρεία του με τοπικούς φορείς, έπειτα από σχετική επιστολή του Επιμελητηρίου Ρεθύμνου.

Όπως τόνισε ο κ. Παπαδάκης “η ελλιπής ακτοπλοϊκή σύνδεση του Νομού με το Λιμάνι του Πειραιά, κατά τους χειμερινούς μήνες, επισύρει σημαντικά προβλήματα ανάπτυξης του Νομού, ο οποίος πέραν της ακτοπλοϊκής σύνδεσης δε διαθέτει άλλο τρόπο επικοινωνίας με τη λοιπή χώρα, με 82.000 κατοίκους, 600.000 επισκέπτες ετησίως και φοιτητική κοινότητα, που αριθμεί 8.000 φοιτητές, και υψηλή γεωργική παραγωγή”.

“Ο Νομός πρέπει να απαιτήσει και θα απαιτήσει την καθημερινή ακτοπλοϊκή σύνδεση σε συνάντηση με τον Υπουργό Ναυτιλίας”, ανέφερε ο Νομάρχης, ο οποίος ήδη τον έχει ενημερώσει με επιστολή του για το πρόβλημα, ενώ δεδομένης της οικονομικής αδυναμίας, που επικαλείται η ΑΝΕΚ για να εκτελεί καθημερινά δρομολόγια από και προς το Ρέθυμνο, ο Νομάρχης σημείωσε ότι “ίσως θα πρέπει να τεθεί το θέμα της επιδότησής της από το κράτος για να μπορεί να αντεπεξέλθει οικονομικά στα καθημερινά δρομολόγια”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024