Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΚαθυστερήσεις στην υπαγωγή επιχειρήσεων στον Αναπτυξιακό Νόμο και στην ένταξη τους στο πρόγραμμα “Ανταγωνιστικότητα”

Καθυστερήσεις στην υπαγωγή επιχειρήσεων στον Αναπτυξιακό Νόμο και στην ένταξη τους στο πρόγραμμα “Ανταγωνιστικότητα”

Επιστολή προς τον υπουργό Ανάπτυξης κ. Δημήτρη Σιούφα, έστειλε ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων του Νομού Μαγνησίας κ. Κώστας Λεβέντης, θέλοντας να του γνωστοποιήσει τα παράπονα των ξενοδόχων και των τουριστικών επιχειρηματιών της περιοχής, σχετικά με την υποβολή φακέλων ολοκλήρωσης των επενδυτικών σχεδίων τους…

Επιστολή προς τον υπουργό Ανάπτυξης κ. Δημήτρη Σιούφα, έστειλε ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων του Νομού Μαγνησίας<...> κ. Κώστας Λεβέντης, θέλοντας να του γνωστοποιήσει τα παράπονα των ξενοδόχων και των τουριστικών επιχειρηματιών της περιοχής, σχετικά με την υποβολή φακέλων ολοκλήρωσης των επενδυτικών σχεδίων τους τόσο στην αρμόδια διεύθυνση της Περιφέρειας Θεσσαλίας για υπαγωγή στον Αναπτυξιακό Νόμο 2601/98, όσο και στον ενδιάμεσο φορέα για ένταξη στα Μέτρα 2.2.2 και 2.2.3. του προγράμματος `Ανταγωνιστικότητα`.

Χαρακτηριστικά, ο πρόεδρος της Ένωσης αναφέρει στην επιστολή του ότι “οι εν λόγω επενδυτές, οι οποίοι ξεπερνούν τους 45 στη χερσαία Μαγνησία, δηλώνουν μεγάλη καθυστέρηση στους τελικούς ελέγχους, οι οποίοι είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να γίνουν εκταμιεύσεις”.

“Είναι λυπηρό” σημειώνει ο κ. Λεβέντης “μέσα σε ένα εντελώς διαφορετικό κλίμα, που προσπαθεί σήμερα η Κυβέρνηση να δημιουργήσει για την γρήγορη εκταμίευση κι απορροφητικότητα των κοινοτικών κονδυλίων, να παρουσιάζονται γραφειοκρατικές ή άλλες διαδικασίες, που καθυστερούν για μεγάλα χρονικά διαστήματα τις εκταμιεύσεις των πόρων”. Είναι επίσης απορίας άξιο προσθέτει ο κ. Λεβέντης “πώς οι φορείς, που έχουν αναλάβει να διεκπεραιώνουν τους φακέλους, επικαλούνται ο μεν ενδιάμεσος φορέας ΑΕΔΕΠ Θεσσαλίας φόρτο εργασίας κι έλλειψη προσωπικού, ενώ η Περιφέρεια Θεσσαλίας έλλειψη κονδυλίων”.

Για ποιες ταχύτητες επικαλούμαστε όταν απευθυνόμαστε στην επιχειρηματικότητα; διερωτάται ο πρόεδρος, ενώ συνεχίζει λέγοντας σε ποιους ολοκληρωμένους σχεδιασμούς αναφερόμαστε, όταν ο ενδιάμεσος φορέας, που έχει αναλάβει να υλοποιήσει δεν είναι εφοδιασμένος με το απαραίτητο ανθρώπινο δυναμικό για να εξυπηρετήσει τους επενδυτές;”.

“Είναι αδιαμφισβήτητο ότι η κατάσταση αυτή έχει δημιουργήσει αρνητική διάθεση των μικρών επιχειρήσεων προκειμένου να ενταχθούν στα προγράμματα αυτά, αφού οι γραφειοκρατικές διαδικασίες ένταξης έρχονται και συμπληρώνονται από τις καθυστερήσεις στις εκταμιεύσεις των πόρων” αναφέρει ο κ. Λεβέντης, τονίζοντας στον υπουργό κ. Σιούφα ότι οι αιτιολογίες για τις καθυστερήσεις, οι οποίες τεκμηριώνουν μη επάρκεια αναγκαίου προσωπικού προκειμένου να διεκπεραιωθούν οι φάκελοι των επενδύσεων δεν στοιχειοθετούν δικαιολογία από τη στιγμή που οι εν λόγω φορείς έχουν πιστοποιηθεί από το Υπουργείο σας για να φέρουν σε πέρας το συγκεκριμένο έργο”.

Τέλος, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων του Νομού Μαγνησίας ζητά από τον υπουργό Ανάπτυξης να του γνωστοποιήσει τους λόγους για τους οποίους έχει δημιουργηθεί αυτή η μεγάλη καθυστέρηση, καθώς και τα μέτρα, στα οποία θα προβεί, ώστε να δοθεί τελικώς λύση σε αυτό το πρόβλημα της περιοχής του.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024