Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΚεφαλογιάννης: Σύντομα οι δημοπρατήσεις μεγάλων έργων στα 12 εθνικά λιμάνια της χώρας

Κεφαλογιάννης: Σύντομα οι δημοπρατήσεις μεγάλων έργων στα 12 εθνικά λιμάνια της χώρας

Συνάντηση με τις Διοικήσεις των Οργανισμών Λιμένων Α.Ε., εκπροσώπους της Π.Ν.Ο. του Σ.Ε.Β. Εφοπλιστικών Ενώσεων και φορέων των λιμένων, καθώς επίσης και με υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου Οικονομικών είχε χτες το μεσημέρι ο Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, κ. Μανώλης Κεφαλογιάννης στην…

Συνάντηση με τις Διοικήσεις των Οργανισμών Λιμένων Α.Ε., εκπροσώπους της Π.Ν.Ο. του Σ.Ε.Β. Εφοπλιστικών Ενώσεων και φορέων των λιμένων,<...>καθώς επίσης και με υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου Οικονομικών είχε χτες το μεσημέρι ο Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, κ. Μανώλης Κεφαλογιάννης στην Αίθουσα Τελετών του ΥΕΝ.

Το θέμα της συνάντησης, η οποία διεξήχθη σε άριστο κλίμα, ήταν η εφαρμογή του Χρηματοδοτικού Πρωτοκόλλου μεταξύ Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων και του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, το οποίο υπεγράφη στις 12 Ιουλίου 2005 στο Λουξεμβούργο.

Να υπενθυμιστεί ότι το Χρηματοδοτικό Πρωτόκολλο αφορά στην άντληση κεφαλαίων ύψους 3 δισ. ευρώ από την Ε.Τ.Επ. για την ανάπτυξη των λιμένων της χώρας. Οι όροι του δανείου είναι ιδιαίτερα ευνοϊκοί και συγκεκριμένα η διάρκεια του είναι 25 έτη, με περίοδο χάριτος τα 7 έτη, χαμηλό επιτόκιο και χορηγείται χωρίς την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου, πράγμα που σημαίνει ότι δεν συνυπολογίζεται στο Δημόσιο χρέος. Οι δαπάνες που καλύπτει η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων καλύπτουν όλο το φάσμα της υλοποίησης των έργων συμπεριλαμβανομένων προμελετών, οριστικών μελετών, παροχή υπηρεσιών συμβούλου, κ.τ.λ., καθώς επίσης και τη χρηματοδότηση πλοίων για τη δημιουργία συνδέσεων μεταξύ λιμένων άγονων γραμμών.

Ο κ. Μανώλης Κεφαλογιάννης μετά το πέρας της συνάντησης έκανε στα ΜΜΕ την ακόλουθη δήλωση:

“Αντικείμενο της σημερινής σύσκεψης ήταν η ενημέρωση και η συνεργασία των εμπλεκομένων φορέων, των προεδρείων των οργανισμών λιμένων με την Ε.Τ.Επ.. Πιστεύουμε ότι πολύ σύντομα θα είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε τα πρώτα έργα τα οποία θα δημοπρατηθούν για το λιμάνι του Πειραιά, της Θεσσαλονίκης, του Ηρακλείου δηλ. για τα 12 μεγάλα εθνικά λιμάνια και βεβαίως για όλα τα λιμάνια εθνικής και τοπικής εμβέλειας.

Το πρόγραμμα μαμούθ των 6 δισ. ευρώ θα αλλάξει την όψη των λιμανιών της χώρας, θα προκαλέσει τεράστιες επενδύσεις και θα δημιουργήσει πύλες εισόδου αντάξιες στις προσδοκίες για μία κυρίαρχη θέση της χώρας μας στις θαλάσσιες μεταφορές στη μεσόγειο και στη ευρύτερη περιοχή της ανατολικής Ευρώπης.

Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι για την υπογραφή του χρηματοδοτικού πρωτοκόλλου, το οποίο προτιθέμεθα να αξιοποιήσουμε άμεσα“.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024