Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΜε τον πρόεδρο του WTTC συναντήθηκε την Παρασκευή ο Αβραμόπουλος

Με τον πρόεδρο του WTTC συναντήθηκε την Παρασκευή ο Αβραμόπουλος

Συνάντηση με τον πρόεδρο του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ταξιδίων και Τουρισμού (World Travel & Tourism Council – WTTC), κ. Jean-Claude Baumgarten, πραγματοποίησε την Παρασκευή 15 Ιουλίου 2005, ο Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος, ενώ παρόντες στη συνάντηση ήταν και ο Αντιπρόεδρος του Συμβουλίου, όπως και ο Πρόεδρος του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, κ. Αριστείδης Καλογερόπουλος – Στράτης

Συνάντηση με τον πρόεδρο του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ταξιδίων και Τουρισμού (World Travel & Tourism Council – WTTC), κ. Jean-Claude Baumgarten,<...>πραγματοποίησε την Παρασκευή 15 Ιουλίου 2005, ο Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος, ενώ παρόντες στη συνάντηση ήταν και ο Αντιπρόεδρος του Συμβουλίου, όπως και ο Πρόεδρος του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, κ. Αριστείδης Καλογερόπουλος – Στράτης.

Μετά το πέρας της συνάντησης ο κ. Αβραμόπουλος προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

“Με ιδιαίτερη χαρά συναντήθηκα σήμερα με τον Πρόεδρο του Παγκοσμίου Συμβουλίου Τουρισμού κ. Baumgarten, ο οποίος βρίσκεται εδώ μετά από πρόσκληση μας για μία συνάντηση εργασίας. Το θέμα που κυριάρχησε, όπως ήταν φυσικό, είναι η γενικότερη πορεία του τουρισμού σε παγκόσμια κλίμακα. Ανταλλάξαμε στοιχεία, εκτιμήσεις και απόψεις για το πώς εξελίσσεται αυτή η τουριστική περίοδος και βέβαια αναπτύξαμε σειρά από ιδέες, που θέλουν τον Ελληνικό Τουρισμό, να εντάσσεται βαθύτερα και περισσότερο στις δράσεις του Παγκοσμίου Συμβουλίου Τουρισμού.

Ο τουρισμός σε παγκόσμια κλίμακα, διέρχεται μία ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα περίοδο, αναδεικνύονται νέες μέθοδοι διαχείρισης της τουριστικής πολιτικής, προωθούνται διεθνείς συνεργασίες. Στο σημείο αυτό, θα ήθελα να πω, ότι η Ελλάδα πλέον βγαίνει από τα σύνορα της, από την περιοχή της, εντάσσεται μέσα σ` αυτές τις διεργασίες, συμμετέχει ουσιαστικά και στόχος μας είναι, να την καταστήσουμε μία μεγάλη δύναμη του παγκόσμιου τουρισμού. Έχουμε αποκομίσει εμπειρία όλα αυτά τα χρόνια, έχουμε αξιόμαχο επιχειρηματικό δυναμικό, ένα καταπληκτικό φυσικό περιβάλλον και βαθύ πολιτισμό και ιστορία.

Όλα αυτά καθιστούν τη χώρα μας έναν εκ των πρώτων προορισμών. Εκείνο που χρειάζεται βέβαια, είναι συστηματική δουλειά, επαγγελματισμός, μέθοδος, καινούρια συστήματα διαχείρισης και όπως πάντοτε λέω, νοικοκύρεμα του ευρύτερου περιβάλλοντος της χώρας μας”.

Από την πλευρά του, ο κ. Baumgarten, δήλωσε τα εξής:

“Ευχαριστώ πολύ για την πρόσκληση κ. Υπουργέ. Ο Οργανισμός μας θα συνεχίζει να λέει σε όλο τον κόσμο, ότι ο τουρισμός και τα ταξίδια είναι η μεγαλύτερη βιομηχανία στον κόσμο. Δέκα τοις εκατό του παγκόσμιου Ακαθάριστου Εθνικού Εισοδήματος και διακόσια είκοσι πέντε εκατομμύρια θέσεις εργασίας στον τουρισμό. Αλλά αυτό δεν αρκεί. Στο σύγχρονο κόσμο που ζούμε, πρέπει να ξεπεράσουμε το στάδιο το βιομηχανικό και να προχωρήσουμε σε μία νέα συνεργασία, σε νέες μορφές, πιο ανθρώπινες, πιο κοντά στον άνθρωπο και σε νέες προοπτικές.

Εμείς εδώ στην Αθήνα με τον Υπουργό και την Ελληνική Κυβέρνηση διαπιστώσαμε ότι έχουμε κοινές αντιλήψεις και συμφωνήσαμε, ότι θα προχωρήσουμε σε νέα οράματα, σε νέες στοχεύσεις για τον παγκόσμιο τουρισμό, πέραν από τα νούμερα και από την βιομηχανική του διάσταση. Πιστεύουμε, ότι ο κόσμος πάσχει από δύο βασικά θέματα. Πρώτον, ότι δεν συναντιόνται και δεν μιλάνε μεταξύ τους οι άνθρωποι και δεύτερον, υπάρχει διαφορετικό επίπεδο ζωής, το οποίο και πρέπει, να πλησιάσουμε μέσα από τον τουρισμό, τα ταξίδια και από την γνωριμία μεταξύ των λαών”.

Στη συνέχεια, ερωτώμενος από δημοσιογράφους για την πορεία της φετινής τουριστικής κίνησης στην Ελλάδα και τις προοπτικές που διανοίγονται, ο πρόεδρος του WTTC, ανέφερε πως ξεκίνησε πολύ καλά η τουριστική περίοδος στην Ελλάδα και τα αποτελέσματα είναι ιδιαίτερα θετικά. Η Ελλάδα αξιοποιεί το μεταολυμπιακό momentum, αξιοποιεί μία νέα στρατηγική. Και αυτό φαίνεται τους τελευταίους μήνες, με την ενισχυμένη της παρουσία στον κόσμο και το επιτυχημένο άνοιγμα της στις νέες παγκόσμιες τουριστικές αγορές”.

Τέλος σχετικά με τις επιπτώσεις στον τουρισμό από τα πρόσφατα τρομοκρατικά χτυπήματα στο Λονδίνο, ο κ. Baumgarten υπογράμμισε πως “όλα αυτά τα γεγονότα έχουν άμεση επίπτωση στον τουρισμό. Η πρώτη επίπτωση για την Αγγλία θα είναι γύρω στο 2%. Αλλά διαπιστώνουμε, ότι όλα αυτά τα χτυπήματα, ενώ δυστυχώς επαναλαμβάνονται, δεν έχουν ουσιαστική, μακροπρόθεσμη επίδραση στον τουρισμό. Ο κόσμος συνεχίζει να ταξιδεύει και να κάνει τουρισμό. Ενώ, όλα αυτά τα δυσάρεστα συμβαίνουν, την ίδια ώρα ακούω τα λόγια του τότε Δημάρχου της Νέας Υόρκης Τζουλιάνι, ο οποίος έλεγε, ότι `αν μείνετε εδώ και δεν βγείτε έξω από τα σπίτια σας, στην ουσία κάνετε αυτό που ζητούν οι τρομοκράτες`. Και στο Λονδίνο το ίδιο συμβαίνει, ο κόσμος πήρε τα λεωφορεία, πήρε το μετρό, ταξιδεύει. Αυτή είναι η μεγάλη πρόκληση απέναντι στους τρομοκράτες”.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024