Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΚλειστές οι παραλίες του Σαρμ ελ-Σέιχ λόγω των επιθέσεων καρχαριών
Περίπου 3-4 εκατ. τουρίστες επισκέπτονται κάθε χρόνο το Σαρμ ελ-Σέιχ

Κλειστές οι παραλίες του Σαρμ ελ-Σέιχ λόγω των επιθέσεων καρχαριών

Οι αιγυπτιακές αρχές αποφάσισαν να διατηρήσουν κλειστές για μεγαλύτερο διάστημα τις παραλίες στο θέρετρο Σαρμ ελ-Σέιχ στην Ερυθρά Θάλασσα, μετά την θανατηφόρα επίθεση που δέχτηκε Γερμανίδα τουρίστρια από καρχαρίες. Όπως […]

Οι αιγυπτιακές αρχές αποφάσισαν να διατηρήσουν κλειστές για μεγαλύτερο διάστημα τις παραλίες στο θέρετρο Σαρμ ελ-Σέιχ στην Ερυθρά Θάλασσα, μετά την θανατηφόρα<...> επίθεση που δέχτηκε Γερμανίδα τουρίστρια από καρχαρίες.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ/ΜΠΕ, οι αρχές του Νότιου-Σινά πήραν αυτήν την απόφαση εν αναμονή των συμπερασμάτων διεθνών ειδικών που εξέτασαν τους λόγους για τους οποίους σημειώθηκαν τόσες επιθέσεις καρχαριών σε λιγότερο από μια εβδομάδα. Συγκεκριμένα, η ομάδα ειδικών προσπαθεί να εξηγήσει γιατί οι καρχαρίες βρέθηκαν τόσο κοντά στις ακτές.

Στις 30 Νοεμβρίου και την 1η Δεκεμβρίου ένας Ουκρανός και δύο Ρώσοι τουρίστες δέχτηκαν επίθεση καρχαριών, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν σοβαρά.

Περίπου 3-4 εκατ. τουρίστες επισκέπτονται κάθε χρόνο το Σαρμ ελ-Σέιχ, διάσημο σε όσους αγαπούν τις καταδύσεις.

Η ουκρανική εφημερίδα “Segodnya” αποκαλύπτει πως οι Αιγύπτιοι ναυαγοσώστες χρησιμοποίησαν κομμάτια υφάσματος από τα ρούχα τους για να επιδέσουν τα τραύματα των τουριστών που δέχτηκαν επίθεση από καρχαρίες και οι αρμόδιοι του ξενοδοχείου αρχικά είπαν ψέματα για την ασφάλεια στην περιοχή. “Οι ναυαγοσώστες στην παραλία δεν διέθεταν είδη πρώτων βοηθειών και αναγκάστηκαν να χρησιμοποιήσουν κουρέλια από τα ρούχα τους για να επιδέσουν τα τραύματα”, δήλωσε στην εφημερίδα ένας από τους τουρίστες που βρισκόταν στην παραλία. Ο Ανατόλι Μπονταρένκο τόνισε από το αεροδρόμιο του Κιέβου ότι οι αρμόδιοι των ξενοδοχείων αρχικά είπαν ψέματα στους τουρίστες για την παρουσία επιθετικού καρχαρία στην περιοχή. “Ο διευθυντής του ξενοδοχείου μάς είπε ότι οι τουρίστες που δέχτηκαν την επίθεση είχαν τραυματιστεί από τα κοράλια. Την επόμενη ημέρα έχασε τη ζωή της η Γερμανίδα τουρίστρια”, είπε χαρακτηριστικά.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024