Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΚώστας Κατσιγιάννης: Λείπουν τα Convention and Visitor Bureaus από την Ελλάδα

Κώστας Κατσιγιάννης: Λείπουν τα Convention and Visitor Bureaus από την Ελλάδα

Το γεγονός ότι η χώρα μας δεν διαθέτει παρά μόνο ένα Convention and Visitor Bureau, αυτό της Θεσσαλονίκης, αποτελεί μια έλλειψη η οποία μάλιστα έχει επανειλημμένα συζητηθεί από έλληνες και ξένους τουριστικούς πράκτορες…

Το γεγονός ότι η χώρα μας δεν διαθέτει παρά μόνο ένα Convention and Visitor Bureau, αυτό της Θεσσαλονίκης, αποτελεί μια έλλειψη η οποία<...> μάλιστα έχει επανειλημμένα συζητηθεί από έλληνες και ξένους τουριστικούς πράκτορες.

Η χώρα μας έχει ως στόχο την ανάπτυξη του συνεδριακού τουρισμού, για την οποία πολλά ακούγονται. Όμως δεν έχει προβεί ούτε στα πρώτα βήματα, τα οποία ορίζουν τη δημιουργία Convention and Visitor Bureau.

Σε συνομιλία μας με τον κ. Κώστα Κατσιγιάννη, γενικό διευθυντή Τουριστικής Πολιτικής του Υπουργείου Ανάπτυξης, στο πλαίσιο της διεθνούς έκθεσης World Travel Market, μας τόνισε ότι “στη συνάντηση που είχαμε με εκπροσώπους φορέων και ειδικού τύπου για τον Συνεδριακό τουρισμό οι βασικές παρατηρήσεις τους αφορούσαν στην απουσία Convention Bureau. Συγκεκριμένα μας ανέφεραν ότι χρειάζεται να προχωρήσουμε στην δημιουργία αρκετών τοπικών CVB αλλά και ενός εθνικού που να συντονίζει σε κάποιο βαθμό τις ενέργειες τους. Επίσης, ανέφεραν ότι θα ήταν ιδιαίτερα χρήσιμο για την προσέλκυση συνεδρίων (και με δεδομένο ότι μεγάλο τμήμα της αγοράς αφορά στα ιατρικά συνέδρια) η προσπάθεια να στηριχθεί και σε γιατρούς που διατηρούν πολλές επαφές με το εξωτερικό, οι οποίοι θα πρέπει να συμμετέχουν ενεργά στα CVB.” Τέλος, ο κ. Κατσιγιάννης μας είπε ότι ενδιαφέρον έδειξαν οι εκπρόσωποι των τουριστικών φορέων για το πότε θα είναι έτοιμο το Συνεδριακό κέντρο των Αθηνών.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024