Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΛιάπης: Πιο κοντά Θεσσαλονίκη και Αθήνα με τα νέα δρομολόγια του ΟΣΕ

Λιάπης: Πιο κοντά Θεσσαλονίκη και Αθήνα με τα νέα δρομολόγια του ΟΣΕ

Το πρώτο δρομολόγιο Αθήνα – Θεσσαλονίκη με μειωμένη διάρκεια ταξιδιού σε 4 ώρες και 15 λεπτά εγκαινίασε χτες, Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2005,ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Μιχάλης Λιάπης. Η […]

Το πρώτο δρομολόγιο Αθήνα – Θεσσαλονίκη με μειωμένη διάρκεια ταξιδιού σε 4 ώρες και 15 λεπτά εγκαινίασε χτες, Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2005,<...>ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Μιχάλης Λιάπης.

Η μείωση των χρόνων κατά ένα τέταρτο επιτεύχθηκε με την εξάλειψη τοπικών βραδυποριών και βελτίωση της διαχείρισης της κυκλοφορίας, ενώ δρομολογήθηκαν νέοι – σύγχρονοι συρμοί (224 θέσεων) με κλιματιζόμενα βαγόνια υψηλών προδιαγραφών και δυνατότητα ανάπτυξης ταχύτητας έως 200 χιλιόμετρα την ώρα.

Φτάνοντας στη Θεσσαλονίκη, ο Υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών δήλωσε τα ακόλουθα:

Ο ΟΣΕ αναβαθμίζει διαρκώς τις υπηρεσίες του. Με καλύτερη οργάνωση και διαχείριση. Με παρεμβάσεις στο δίκτυο και επενδύσεις σε σύγχρονα τρένα, οι σιδηρόδρομοι γίνονται ολοένα και πιο ανταγωνιστικοί σε σχέση με τα άλλα μεταφορικά μέσα. Παρέχουν γρήγορες, οικονομικές και ασφαλείς μετακινήσεις στο επιβατικό κοινό.

Με τα νέα δρομολόγια, Θεσσαλονίκη και Αθήνα έρχονται πιο κοντά. Πλέον σε τέσσερις ώρες κι ένα τέταρτο οι επιβάτες φτάνουν άνετα, με απόλυτη ακρίβεια, και χωρίς καθυστερήσεις από το κέντρο της μιας πόλης στην άλλη, ανεξάρτητα από καιρικές ή κυκλοφοριακές συνθήκες. Μέχρι τέλος του χρόνου θα δρομολογηθεί ένα ακόμη ζεύγος συρμών, ώστε να παρέχεται η δυνατότητα αυθημερόν επιστροφής με την ίδια ποιότητα ταξιδιού. Μάλιστα σε ένα χρόνο από σήμερα, με την ηλεκτροκίνηση της γραμμής, η διάρκεια του δρομολογίου θα έχει μειωθεί ακόμη περισσότερο, πέφτοντας κάτω από τις τέσσερις ώρες.

Στρατηγικός μας στόχος παραμένει το 2010 να ολοκληρωθεί η διπλή, ηλεκτροκίνητη γραμμή υψηλών ταχυτήτων Αθήνα – Θεσσαλονίκη, που θα περιορίζει τον χρόνο ταξιδιού περίπου στις τρεις ώρες”.

Τέλος, να σημειωθεί ότι τα νέα δρομολόγια του ΟΣΕ ξεκινούν από την Αθήνα στις 07.50 και φτάνουν στη Θεσσαλονίκη στις 12.05, ενώ από τη συμπρωτεύουσα αναχωρούν στις 07.22 και φτάνουν στην Αθήνα στις 11.37.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024