Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΜένουμε Ελλάδα: Η νέα τουριστική – ταξιδιωτική εκπομπή της ΕΤ1

Μένουμε Ελλάδα: Η νέα τουριστική – ταξιδιωτική εκπομπή της ΕΤ1

`Μένουμε Ελλάδα` είναι ο τίτλος της νέας και μοναδικής στην ελληνική τηλεόραση τουριστικής – ταξιδιωτικής εκπομπής, που προβάλλεται καθημερινά στην ΕΤ1, με σκοπό να φέρει τους Έλληνες και τις Ελληνίδες πιο κοντά στις πανέμορφες γωνιές της χώρας μας, παρουσιάζοντας όλες τις πτυχές και τις τουριστικές δραστηριότητες, που μπορούν να αναπτυχθούν…

`Μένουμε Ελλάδα` είναι ο τίτλος της νέας και μοναδικής στην ελληνική τηλεόραση τουριστικής – ταξιδιωτικής εκπομπής, που<...> προβάλλεται καθημερινά στην ΕΤ1, με σκοπό να φέρει τους Έλληνες και τις Ελληνίδες πιο κοντά στις πανέμορφες γωνιές της χώρας μας, παρουσιάζοντας όλες τις πτυχές και τις τουριστικές δραστηριότητες, που μπορούν να αναπτυχθούν ανά προορισμό.

Τέσσερις ομάδες δημοσιογράφων ταξιδεύουν συνέχεια σε ολόκληρη την Ελλάδα και με τις κάμερες καταγράφουν και αναδεικνύουν το ιδιαίτερο χρώμα δημοφιλών, αλλά και άγνωστων τοποθεσιών της Ελλάδας, προκειμένου να συνδυάσουν αρμονικά τον ελληνικό τουρισμό με την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά και την παράδοση της κάθε περιοχής, δίνοντας παράλληλα ιδιαίτερη βαρύτητα στις εναλλακτικές μορφές τουρισμού.

Η εκπομπή κάνει χρήση καινοτόμων τεχνολογικών εφαρμογών. Μέσω web cams υπάρχει δυνατότητα προβολής ζωντανών εικόνων από 40 τοποθεσίες της Ελλάδας (χιονοδρομικά κέντρα, λιμάνια και πόλεις). Παράλληλα, χρησιμοποιώντας videophones γίνονται ζωντανές συνδέσεις με απομακρυσμένα σημεία, ενώ για πρώτη φορά εφαρμόζονται συστήματα τηλεματικής για real time αποτύπωση διαφόρων διαδρομών σε χάρτες.

Κατά τη διάρκεια της εκπομπής υπάρχει συνεχής ροή πληροφοριών για τον καιρό σε 160 πόλεις της Ελλάδας, σε συνεργασία με το Αστεροσκοπείο Αθηνών, πληροφορίες για αφίξεις και αναχωρήσεις σε αεροδρόμια και λιμάνια και ενημέρωση για την κατάσταση, που επικρατεί στα εθνικά και επαρχιακά οδικά δίκτυα.

Επίσης, στο στούντιο είναι καλεσμένοι κάθε φορά προσωπικότητες, που μιλάνε για περιοχές που έχουν γεννηθεί ή κατάγονται, αλλά και για αγαπημένους τους ελληνικούς προορισμούς. Επίσης, υπάρχει επικοινωνία με εκπροσώπους της τουριστικής βιομηχανίας, όταν υπάρχουν θέματα επικαιρότητας, οπότε και αναλύονται κατά τη διάρκεια της εκπομπής.

Ακόμα, οι τηλεθεατές θα έχουν την ευκαιρία να κερδίζουν ταξίδια σε διάφορα μέρη της Ελλάδας μέσα από διαγωνισμούς, ενώ η ιστοσελίδα της εκπομπής (menoumellada.ert.gr) προσφέρει interactive επικοινωνία με το κοινό για ανταλλαγή ταξιδιωτικών εμπειριών.

Τέλος, να σημειωθεί ότι η εκπομπή, που παρουσιάζεται από τον κ. Γιώργο Αμυρά και την κ. Ρένια Τσιτσιμπίκου, με αρχισυντάκτη τον κ. Στάθη Κουσουνή, είναι ζωντανή και μεταδίδεται καθημερινά στις 14:00 – 15:00 το μεσημέρι, όπως και σε επανάληψη μετά τα μεσάνυχτα, στις 01:30 – 02:30. Επίσης, μεταδίδεται το Σάββατο 09:00 – 11:00, ενώ σε καθημερινή βάση έχει ενταχθεί η προβολή της και στο δορυφορικό πρόγραμμα της ΕΡΤ.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024