Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΑκτοπλοΐαΜέτρα για την άρση ακτοπλοϊκού αποκλεισμού των Αντικυθήρων ζητά ο Γ. Μίχας
Νομαρχία Πειραιά

Μέτρα για την άρση ακτοπλοϊκού αποκλεισμού των Αντικυθήρων ζητά ο Γ. Μίχας

Επιστολή προς τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας, κ. Μανώλη Κεφαλογιάννη, ενημερώνοντας τον για τον ακτοπλοϊκό αποκλεισμό, που υφίστανται από τις 3 Μαρτίου οι κάτοικοι των Αντικυθήρων, λόγω της τακτικής επιθεώρησης που πραγματοποιείται στο πλοίο “Μυρτιδιώτισσα”, έστειλε προχτές ο Νομάρχης Πειραιά, κ. Γιάννης Μίχας, ζητώντας την άμεση λήψη μέτρων για την άρση του αποκλεισμού…

Επιστολή προς τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας, κ. Μανώλη Κεφαλογιάννη, ενημερώνοντας τον για τον ακτοπλοϊκό αποκλεισμό, που υφίστανται από τις 3 Μαρτίου οι κάτοικοι των Αντικυθήρων, λόγω της τακτικής επιθεώρησης που<…>πραγματοποιείται στο πλοίο “Μυρτιδιώτισσα”, έστειλε προχτές ο νομάρχης Πειραιά, κ. Γιάννης Μίχας, ζητώντας την άμεση λήψη μέτρων για την άρση του αποκλεισμού.

Σημειώνεται πως το πλοίο “Μυρτιδιώτισσα” είναι το μοναδικό, που εξυπηρετεί το νησί, εκτελώντας το δρομολόγιο Πειραιάς – Πελοπόννησος – Κύθηρα – Αντικύθηρα – Κρήτη, μεταφέροντας και τις τροφοδοσίες του νησιού. Λόγω της επιθεώρησης του όμως, δρομολόγια αναμένεται να εκτελέσει και πάλι μετά από 30 μέρες, γεγονός που προκαλεί ανησυχία στους κατοίκους και τους τοπικούς φορείς, θέτοντας σε απειλή ακόμη και τις βιοποριστικές τους ανάγκες.

Το πλοίο “Πρεβέλη” της ANEK Lines, που έχει ορισθεί για την αντικατάσταση του, λόγω μεγάλου μεγέθους δεν μπορεί να προσεγγίσει το λιμάνι του νησιού, με αποτέλεσμα το νησί να μένει αποκλεισμένο ήδη τώρα για 3 μέρες.

Ο νομάρχης Πειραιά ζητά από τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας την εξεύρεση άμεσης λύσης, ώστε να αρθεί ο αποκλεισμός του νησιού με την δρομολόγηση κάποιου άλλου πλοίου που θα εξυπηρετεί τη σύνδεση του για όσο διάστημα το Ε/Γ – Ο/Γ Μυρτιδιώτισσα τελεί υπό επιθεώρηση. Παράλληλα για το ίδιο χρονικό διάστημα και προκειμένου να ενισχυθεί η προσβασιμότητα στο νησί ζητά την επιχορηγούμενη ενίσχυση των δρομολογίων με το τοπικού ενδιαφέροντος πλοίο από και προς τα Κύθηρα και τη Νεάπολη Λακωνίας.

“Η ισότιμη παροχή συγκοινωνιών και μεταφορών αποτελεί αδιαπραγμάτευτο δικαίωμα όλων ανεξαιρέτως των συμπολιτών μας και για το λόγο αυτό ζητάμε την άμεση αποκατάσταση της συνδεσιμότητας του νησιού με τους ακτοπλοϊκούς του προορισμούς. Η οικονομική, κοινωνική και εμπορική ζωή της μικρής κοινωνίας των Αντικυθήρων δεν πρέπει να διαταραχθεί ούτε για μια ημέρα” επισημαίνει στην επιστολή του ο κ. Μίχας.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024