Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΝέα προγράμματα κατάρτισης για 5.000 άνεργους και απασχολούμενους

Νέα προγράμματα κατάρτισης για 5.000 άνεργους και απασχολούμενους

Την προκήρυξη προγραμμάτων συνολικού ύψους 67 εκατ. ευρώ ανακοίνωσε ο υφυπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης Αναστάσιος Λιάσκος, στο πλαίσιο της 20ης Philoxenia. Από αυτά τα 24 εκατ. ευρώ αφορούν σε προγράμματα κατάρτισης…

Την προκήρυξη προγραμμάτων συνολικού ύψους 67 εκατ. ευρώ ανακοίνωσε ο υφυπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης<...> Αναστάσιος Λιάσκος, στο πλαίσιο της 20ης Philoxenia. Από αυτά τα 24 εκατ. ευρώ αφορούν σε προγράμματα κατάρτισης, τα 15 εκατ. ευρώ στη δημιουργία clusters τουριστικών επιχειρήσεων, τα 15 εκατ. ευρώ στην υλοποίηση προγραμμάτων προβολής της ελληνικής κουζίνας, τα 10 εκατ. ευρώ στην εκπαίδευση στελεχών που θα αποτελέσουν συνοδούς τουρισμού, και τα 3 εκατ. ευρώ στην ανταλλαγή ξενοδοχειακών υπαλλήλων.

Παράλληλα, ο υφυπουργός ανακοίνωσε σειρά προγραμμάτων κατάρτισης στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος “Ανταγωνιστικότητας” του Γ` ΚΠΣ με στόχο την κατάρτιση 4 έως 5.000 ατόμων.

Επιπλέον, ο υφυπουργός ανακοίνωσε την αύξηση της δημόσιας δαπάνης για την κατάρτιση ανέργων στον τουρισμό από 14 σε 24 εκατ. ευρώ, καθώς οι συνολικές προτάσεις που κατατέθηκαν πανελλαδικά στα ΚΕΚ ήταν τετραπλάσιες του αρχικού προϋπολογισμού των 65 εκατ. ευρώ που προβλέπονταν.

Με την προκήρυξη αυτών των προγραμμάτων το υπουργείο στοχεύει στην αύξηση της απορροφητικότητας από το Γ` ΚΠΣ από το 0.78% τον Απρίλιο του 2004 σε 30-33% στο τέλος του έτους.

Βασικός όρος του υπουργείου είναι οι πλήρεις διαφάνειες σε όλα τα επίπεδα και δράσεις του, γι` αυτό το λόγο προχώρησε στον ηλεκτρονικό έλεγχο και την ηλεκτρονική αξιολόγηση των προτάσεων όχι στο χώρο των Ενδιάμεσων Φορέων Διαχείρισης αλλά κεντρικά στην Αθήνα.

Παράλληλα, ο Αν. Λιάσκος ανακοίνωσε ότι ήδη προετοιμάζεται η επόμενη προκήρυξη που θα αφορά στην εκπαίδευση και κατάρτιση των άνεργων, εργαζομένων, αυτοαπασχολούμενων και εθελοντών του 2004 με συνολικό προϋπολογισμό 10 εκατ. ευρώ. Στόχος του υπουργείου είναι οι συγκεκριμένοι, να ενταχθούν στο τουριστικό επάγγελμα των Συνοδών. Όπως διευκρίνισε ο υφυπουργός αυτή η νέα ειδικότητα θα έχει τρεις νέες ειδικότητες: α) συνοδούς ΑΜΕΑ, β) συνοδούς εναλλακτικών μορφών τουρισμού και γ) συνοδούς ειδικών κατηγοριών.

Εντός του Νοεμβρίου αναμένεται να προκηρυχθούν νέα προγράμματα ανταλλαγής ξενοδοχειακών υπαλλήλων και στελεχών με αντίστοιχους ευρωπαίους συναδέλφους τους στο πλαίσιο της Δράσης 8.1.2.2. Aμεσα επίσης προβλέπεται η προκήρυξη του προγράμματος ενίσχυσης των Δικτυώσεων ΜΜΕ (clusters) του τουρισμού που θα δώσει ευκαιρίες ουσιαστικής τουριστικής ανάπτυξης μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024