Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΝτ. Μπακογιάννη: Η εγκύκλιος για το ΦΠΑ στην εστίαση είναι κωμική
Δηλώσεις της Ντόρας Μπακογιάννη για τον ΦΠΑ στην εστίαση

Ντ. Μπακογιάννη: Η εγκύκλιος για το ΦΠΑ στην εστίαση είναι κωμική

Σε δήλωσή της για την αύξηση του ΦΠΑ στην εστίαση η κα Ντόρα Μπακογιάννη ανέφερε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να υπάρξει ανάπτυξη στη χώρα με την υπερφορολόγηση της αγοράς.

Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας κα Ντόρα Μπακογιάννη, στο πλαίσιο της περιοδείας που πραγματοποιεί στη Δυτική Μακεδονία, επισκέφθηκε τα Γρεβενά, όπου συναντήθηκε μεταξύ άλλων με τον δήμαρχο Γρεβενών κ. Δημοσθένη Κουπτσίδη, τον αντιπεριφερειάρχη Γρεβενών κ. Γιώργο Δαμαστάνη και εκπρόσωπους επαγγελματικών φορέων. Σε δηλώσεις της στα περιφερειακά ΜΜΕ αναφέρθηκε -μεταξύ άλλων- και στην απόφαση της κυβέρνησης για την αύξηση του ΦΠΑ στην εστίαση.

“Δεν υπάρχει περίπτωση να υπάρξει ανάπτυξη στη χώρα με την υπερφορολόγηση που πλήττει την αγορά. Δείτε για παράδειγμα την πολιτική της κυβέρνησης όπως καταγράφεται με τη χθεσινή εγκύκλιο για το ΦΠΑ στην εστίαση. Είναι κωμική και αυτά που συμβαίνουν είναι αδιανόητα για τη χώρα. Είναι ντροπή. Έτσι όπως εξελίσσονται τα πράγματα ο χώρος της εστίασης σήμερα πρέπει να διαθέτει τουλάχιστον έναν ειδικό λογιστή για κάθε πιάτο για να μπορεί να δώσει τιμή στα είδη κατά περίπτωση. Η κατάληξη θα είναι ότι θα πολλαπλασιάσουν και θα ανεβάσουν τη φοροδιαφυγή και θα μειώσουν τα έσοδα. Το ταχύτερο δυνατόν η κυβέρνηση πρέπει να αλλάξει ρότα σ’αυτό το θέμα”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024