Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΟ. Κεφαλογιάννη: Ασάφεια επικρατεί γύρω από τα γραφεία του ΕΟΤ στο εξωτερικό
Σύγχυση στις τουριστικές αγορές

Ο. Κεφαλογιάννη: Ασάφεια επικρατεί γύρω από τα γραφεία του ΕΟΤ στο εξωτερικό

Η ασάφεια γύρω από το τι προτίθεται να κάνει η Κυβέρνηση με τα γραφεία του ΕΟΤ στο εξωτερικό συνεχίζεται, προκαλώντας σύγχυση στις τουριστικές αγορές, σημειώνει σε ανακοίνωσή της η υπεύθυνη […]

Η ασάφεια γύρω από το τι προτίθεται να κάνει η Κυβέρνηση με τα γραφεία του ΕΟΤ στο εξωτερικό συνεχίζεται, προκαλώντας σύγχυση στις τουριστικές αγορές, σημειώνει<...> σε ανακοίνωσή της η υπεύθυνη του τομέα για θέματα τουρισμού της ΝΔ, κα Όλγα Κεφαλογιάννη και για το λόγο αυτό κατέθεσε ερώτηση στη βουλή προς τον υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού, κ. Παύλο Γερουλάνο.

Στην ερώτησή της η κα Κεφαλλογιάνη αναφέρει:

“Η ασάφεια γύρω από το τι προτίθεται να κάνει η Κυβέρνηση με τα γραφεία του ΕΟΤ στο εξωτερικό συνεχίζεται, προκαλώντας σύγχυση στις τουριστικές αγορές.

Στις αρχές του χρόνου έθεσε θέμα κλεισίματος, χωρίς να διευκρινίσει με ποια κριτήρια θα επιλεγούν τα προς κλείσιμο γραφεία του Οργανισμού ή ποιος θα αναλάβει αντί αυτών την προβολή της χώρας και τη δικτύωση με τους tour operators. Λίγους μήνες αργότερα, δημιουργήθηκε εκ νέου θέμα, αυτή τη φορά, με την καθυστέρηση του αρμόδιου Υπουργείου να εξασφαλίσει νομοθετικά τα μισθολογικά δικαιώματα του προσωπικού στα γραφεία του ΕΟΤ στο εξωτερικό.

Τώρα, ενώ για -αρκετούς μήνες- καλλιεργήθηκε η εντύπωση ότι η Κυβέρνηση ακολουθεί τακτική αποδυνάμωσης των γραφείων του ΕΟΤ στο εξωτερικό, προκηρύσσονται θέσεις για την άμεση στελέχωση 18 γραφείων και δη, για τις θέσεις διευθυντών και υπολόγων.

Κατόπιν τούτου, η Κυβέρνηση οφείλει να ξεκαθαρίσει άμεσα, ποιο στρατηγικό σχεδιασμό ακολουθεί για τα γραφεία του ΕΟΤ στο εξωτερικό.

Πως σκοπεύει να εγγυηθεί την ομαλή λειτουργία των γραφείων του ΕΟΤ στο εξωτερικό, ειδικότερα σε αυτά, που οι θέσεις του προσωπικού έχουν μειωθεί. Επιπλέον, πως θα διασφαλίσει την πληρωμή πάγιων υποχρεώσεων, όπως για παράδειγμα ενοικίων και αμοιβών υπαλλήλων. Και ακόμα, ποια είναι η πολιτική απόφαση του αρμόδιου Υπουργείου για τους εργαζόμενους στα γραφεία εξωτερικού, με συμβάσεις ορισμένου χρόνου.

Για όλους τους παραπάνω λόγους κατέθεσα στη Βουλή ερώτηση προς τον Υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού”.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

20/05/2024
17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024